Elevii din Romania pot visa cu ochii deschisi! Game of Thrones va fi MATERIE de studiu: „Cred ca va fi extraordinar”

Publicat: 24/07/2014 | 20:16
Elevii din Romania pot visa cu ochii deschisi! Game of Thrones va fi MATERIE de studiu: „Cred ca va fi extraordinar”

Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va fi dezbatut prin intermediul tehnicilor de analiza literara in cadrul unui curs de vara organizat de Universitatea Virginia din Statele Unite.

Serialul difuzat de HBO, realizat pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin, va reprezenta suportul principal pentru un curs de analiza literara ce va fi predat de Lisa Woolfork, profesor de limba si literatura engleza la Universitatea Virginia, informeaza huffingtonpost.com.

urzeala tronurilor

„Cred ca va fi extraordinar”, spune Evan Sacks, unul dintre studentii universitatii americane. „Va fi fascinant sa discutam despre situatiile complexe din acest serial, intr-un cadru academic. Nu am avut prea multe ocazii sa port discutii intelectuale despre serial si va fi amuzant sa fac acest lucru in cadrul unor discutii zilnice”, a adaugat el.

CITESTE SI
Kit Harington, interpretul lui Jon Snow din serialul „Urzeala tronurilor”, are interzis la TUNS: „E ciudat”

BOMBA in „Urzeala tronurilor”! Cine l-a omorat de fapt pe Joffrey in „Game of Thrones”!

urzeala tronurilor

Acest curs de vara va fi predat prin intermediul unor seminarii organizate in fiecare zi si care vor dura cateva ore.
„Unul dintre scopurile din spatele acestui curs consta in a-i invata pe studenti faptul ca tehnicile pe care le folosim pentru a studia literatura pot fi foarte utile pentru a citi literatura si pentru a viziona show-uri TV in acelasi timp”, a explicat profesorul Lisa Woolfork pentru postul de televiziune al universitatii americane. „Serialul «Urzeala tronurilor» este foarte popular, este interesant, dar, in acelasi timp, este si foarte serios. Exista multe lucruri in acest serial care sunt foarte profunde si pline de intelesuri si care pot fi explicate prin intermediul tehnicilor de analiza literara”, a adaugat ea.

urzeala tronurilor

„Urzeala tronurilor” a devenit recent serialul vizionat de cel mai mare numar de telespectatori din istoria postului HBO, depasind precedentul record detinut de „Clanul Soprano”.

Sursa: Mediafax
 

Citește și...