Elveția atacă România în Fed Cup cu veterana Patty Schnyder!

Autor: Cristian P
Publicat: 17/04/2018 | 08:26

Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, va reveni după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei, pentru meciul cu România, care va avea loc în weekend, la Cluj-Napoca, în baraj pentru Grupa Mondială.

Schnyder, aflată pe locul 149 în clasamentul mondial, a fost nominalizată de căpitanul echipei Elveţiei, Heinz Gunthardt, pentru meciul de la Cluj, pe ultima sută de metri.

Schnyder, care a jucat ultima oară pentru echipa Elveţiei în 2011, deţine mai multe recorduri în echipa Ţării Cantoanelor: cele mai multe victorii (50 şi 22 de înfrângeri), cele mai multe victorii la simplu (33, 16 înfrângeri), cele mai multe victorii la dublu (17, şase eşecuri), cele mai multe întâlniri disputate cu echipa (37).

Căpitanul Gunthardt convocase iniţial numai trei jucătoare, pe Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (locul 115 WTA) şi Jil Teichmann (locul 135 WTA).

Speranţele elveţienilor erau legate de recuperarea Belindei Bencic, locul 71 WTA, accidentată, însă aceasta nu este aptă din punct de vedere fizic pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca. În absenţa Belindei Bencic, Günthardt ar fi dorit să o convoace pe Stefanie Vögele, locul 86 WTA de simplu, care a făcut săptămâna trecută un turneu bun la Lugano, unde a ajuns în semifinale. Însă Vögele a declinat convocarea, susţinând că este obosită după ce a jucat multe meciuri în ultima perioadă, în care a schimbat continentele, din America de Nord în Europa.

Nici actualul număr 1 elveţian nu este 100% din punct de vedere fizic. Bacsinszky s-a retras în această săptămână de la turneul de la Lugano, din cauza unei inflamaţii a încheieturii mâinii drepte, la care a suferit o operaţie anul trecut.

Citește și...