Episcopia Hușilor, prima reacție după ce fostul episcop Corneliu Onilă a fost arestat pentru 30 de zile: ”Fapte de o mare gravitate…”

Publicat: 22/05/2020 | 19:37
Episcopia Hușilor, prima reacție după ce fostul episcop Corneliu Onilă a fost arestat pentru 30 de zile: ”Fapte de o mare gravitate…”

Fostul episcop al Hușilor – Corneliu Onilă – a fost arestat azi, preventiv, pentru 30 de zile, Curtea de Apel Iași luînd această decizie în care fostul înalt prelat este acuzat că a întreținut acte sexuale cu un minor.

Episcopia Hușilor are o primă reacție, după ce informația a fost făcută publică, iar reprezentanțik acesteia au transmis un comunicat în mass-media, precizând că a fost vorba despre ”fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine”.

„Întrucât au fost mai multe solicitări din partea presei privind formularea unui punct de vedere referitor la reţinerea pentru 24 de ore a fostului episcop Corneliu Onilă, Episcopia Huşilor menţionează că a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele.

Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale Statului, iar Episcopia Huşilor, neputându-se substitui acestora, aşteaptă finalizarea procesului. După ce va fi emisă o hotărâre de necontestat în acest caz, forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun”, au transmis reprezentanții Episcopiei Hușilor, potrivit antena3.ro. (CITEȘTE ȘI: CORNELIU ONILĂ, FOSTUL EPISCOP DE HUȘI, ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE)

Episcopia Hușilor: ”Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze”

Totodată, în comunicat se mai spune că – încă din luna august a anului 2017 – Episcopia Hușilor nu a mai avut vreo ”legătură canonică” cu fostul episcop Corneliu Onilă, accentuându-se și asupra regretelor induse de această ”sminteală”.

”Începând cu luna august 2017, Episcopia Huşilor nu a mai avut niciun fel de legătură canonică cu fostul episcop Corneliu Onilă.

Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.

Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent. În spiritul celor menționate, până la o decizie finală, ne rezervăm dreptul de a nu dezvolta mai mult acest subiect, în afara celor deja precizate”, se mai arată în comunicatul respectiv. (VEZI ȘI AICI: CUM A FOST PRINS FOSTUL EPISCOP XXX DE HUȘI. ÎNREGISTRĂRI CU CEASUL INTELIGENT ȘI SEMINARIȘTI AUDIAȚI. „ÎN ZIUA ÎN CARE O ÎNMORMÂNTAT-O PE MĂ-SA, EL SE…”)

Citește și...