Erau celebri, aveau lumea la picioare, insa au luat o decizie radicala. Ei au renuntat la tot pentru Dumnezeu!

Publicat: 24/12/2013 | 20:36
Erau celebri, aveau lumea la picioare, insa au luat o decizie radicala. Ei au renuntat la tot pentru Dumnezeu!

Au avut lumea la picioare, s-au bucurat de faima, dar si de admiratia publicului, insa au luat o hotarare radicala. Au renuntat la tot si au “plecat” sa-l slujeasca pe Dumnezeu, iar de Craciun se roaga pentru noi si pentru iertarea greselilor noastre.
 

Cunoscutii actori Dragos Paslaru, Mariana Buruiana, Monica Fermo, rockerul Dan Badulescu, Sorin Chifiriuc sau fotbalistul Eduard Bandi se numara printre cei care au ales aceasta cale, deloc usoara, insa care le aduce mai multa bucurie in suflet decat celebritatea.

Dragos Paslaru s-a retras in munti 

Dragos Paslaru, unul dintre cei mai mari actori romani, a renuntat la familie, la faima, a renuntat la tot si a imbracat hainele de calugar. Nimeni si nimic nu l-a putut opri pe cel care l-a interpretat pe Horia Sima in “Drumet in calea lupilor” si a jucat jucat alaturi de Mircea Diaconu, Stefan Iordache sau Adrian Pintea sa se refugize in munti si sa-l slujeasca pe Dumnezeu. Acum este parintele Valerian si traieste la 1.500 de metri altitudine, acolo unde doar vulturii de avanta.

Traieste modest

Dragos Paslaru traieste intr-o chilie situata in creierul muntilor
Dragos Paslaru traieste intr-o chilie situata in creierul muntilor

Reporterii CANCAN.ro au stat de vorba cu parintele Valerian chiar la el “acasa”, in chilia acestuia situata in creierul muntilor. El slujeste la schitul Patrunsa din judetul Valcea, insa isi duce viata de zi cu zi intr-o chilie modesta, fara curent electric si departe de lume.
Cand care am ajuns la chilia acestuia, dupa un drum extrem de anevoios, am simtit ca suntem mai aproape de Dumnezeu. In momentul in care ne-a vazut, parintele Valerian ne-a salutat si ne-a pus o intrebare la care nu am stiut ce sa raspundem. Extrem de modest, acesta s-a aratat uimit ca am urcat muntele pentru a discuta cu el. „De ce-ati batut atat drum pentru mine?”, a intreabat mirat calugarul. „Cine sunt eu?”, a intrebat el. I-am spus ca doream de mult timp sa il vedem. Noi si cei care doreau sa stie ce face, ce gandeste, ce pot invata de la el.
Eu nu am ce sa va invat. Il urmez pe Dumnezeu. Pot doar sa va spun care este cuvantul Lui. Trebuie sa crezi in El, doar Dumnezeu te apara de Diavol. Eu ma rog in fiecare noapte sa nu mor in somn. Si ii multumesc Lui in fiecare dimineata pentru acest lucru„, a marturisit marele actor

Si sex-simbolul anilor ’70 s-a calugarit

Monica Fermo (foto:youtube)
Monica Fermo (foto:youtube)

Dragos Paslaru nu este insa singurul artist care a ales sa-l slujeasca pe Dumnezeu.  Cand spui Monica Fermo iti vine imediat in minte imaginea acesteia de sex-simbol a anilor ’70. Actrita blonda si rebela  se afla acum in Israel, se numeste maica Ecaterina si si traieste in chilia unei manastiri din apropierea Sfantului Mormant al Mantuitorului. “. Intalnirea cu Hristos a fost pentru mine uluitoare, devastatoare”, spunea ea ea.

 Viata inchinata lui Dumnezeu!

Actrita Mariana Buruiana duce o viata religioasa
Actrita Mariana Buruiana duce o viata religioasa

Si actrita Mariana Buruiana a parasit lumea teatrului si a filmului si s-a dedicat vietii duhovnicesti. Apropiatii ei spun ca nu s-a calugarit, iar o buna perioada de timp a vandut lumanari intr-o biserica din Bucuresti. Se stie ca duce o viata inchinata lui Dumnezeu, iar , potrivit ultimelor informatii, s-a mutat din Bucuresti si ar locui la Oradea.
Alexandru Cotescu, fiul actorilor Octavian Cotescu si Valeria Seciu, a luat, de asemenea, calea credintei. Traieste de ani buni la Manastirea Vatopedu de la Muntele Athos, in Grecia, cu numele bisericesc de Daniil. Chitaristul Dan Badulescu a cantat alaturi de multi dintre greii muzicii rock si folk, iar acum este preot.

Sorin Chifiriuc vrea sa revina la muzica

sorin chifiriuc

Si Sorin Chifiriuc (62 ani), unul din muzicienii care au facut istorie in Romania si care a activat de-a lungul timpului in mai multe formatii, printre care Iris, Sfinx si Roata, a ales in urma cu ceva timp calea lui Dumnezeu si s-a retras la o manastire din cartierul Militari.
Rebel, nonconformist,un om care nu respecta regulile, asa era cunoscut Sorin Chifiriuc pe vremuri, insa viata lui a luat o alta turnura in urma cu trei ani. Rockerul a luat atunci o decizie-soc si s-a retras la manastire, acolo unde a stat“inchis” pentru a se feri de ispite si a primit numele de Ierafim. Anul trecut insa, Chifiriuc a parasit lacasul din cauza unei probleme familiale. Recent, artistul a anuntat ca a decis sa renunte la postura sa de diacon la biserica, si sa revina la rock.

A pus ghetele in cui

Eduard Bandi (foto:.rapidbm.s5.com)
Eduard Bandi (foto:.rapidbm.s5.com)

Fostul fotbalist Eduard Bandi a pus in urma cu 11 ani ghetele in cui si a ales viata monahala, devenind calugarul Pahomie de la manastirea Putna. Avea doar 20 de ani, insa a decis sa faca acest pas, iar de atunci il slujeste pe Dumnezeu. Bandi refuza sa vorbeasca despre motivele care l-au determinat sa ia aceasta decizie radicala. (B.G.)
 

Citește și...