Este primul caz de COVID-19 în Harghita! ”S-a întors din Franța, testul e pozitiv!”

Publicat: 02/04/2020 | 21:02
Este primul caz de COVID-19 în Harghita! ”S-a întors din Franța, testul e pozitiv!”

Harghita fusese ocolită de coronavirus, dar joi a fost depistat primul pacient infectat. Persoana a venit din Franța, pe 23 martie, a iintrat în izolare, iar confirmarea testului a survenit joi, 2 aprilie.

IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: BONUS LUNAR PENTRU MEDICII CARE LUCREAZĂ CU PACIENȚI COVID-19

”În judeţul Harghita în data de 02 aprilie 2020 a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19. Astfel, o persoană care s-a întors în ţară, din Franţa, în data de 23 martie 2020, aflată în izolare la domiciliu, i-a fost recoltată o probă la COVID-19 în data de 01 aprilie 2020. Confirmarea testului s-a făcut la data de 02 aprilie 2020. Pacientul a fost preluat şi transportat de către specialişti la Secţia infecţioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală”, a anunțat Prefectura Harghita.

KLAUS IOHANNIS A INTERVENIT ÎN CAZUL ”SPITALULUI MORȚII”: ”MILITARIZARE! FORȚELE DE ORDINE TREBUIE SĂ INTERVINĂ. ESTE NECESAR!”

Judeţul Harghita era singurul în care nu fusese înregistrat niciun caz de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL MUNCII! PĂRINŢII CARE STAU ACASĂ CU COPIII VOR BENEFICIA DE AJUTORUL DE 75% DIN SALARIU ŞI PE DURATA VACANŢEI ȘCOLARE)

Totuși, 157 de persoane se află în carantină, 20 au ieșit, iar 1.713 sunt la autoizolare la domiciliu, potrivit news.ro.