Este vestea momentului pentru elevi! Cum se face admiterea, cine scapă de examene

Publicat: 01/06/2020 | 09:20
Este vestea momentului pentru elevi! Cum se face admiterea, cine scapă de examene

Este vestea momentului în România! Și este despre elevii care vor da admiterea la facultate. Cum se va face, dar și cine va scăpa de examene?

CITEȘTE ȘI: S-AU SCOS EXAMENELE DE ADMITERE DE LA MAI MULTE FACULTĂȚI! CUM O SĂ SE DERULEZE ÎNTREG PROCESUL ÎN ACEST AN

Facultățile și-au ales deja studenții, chiar înainte de a începe Bacalaureatul, scrie antena1.ro. Spre exemplu, rectorul Politehnicii din Bucuresti a anunțat, în premieră pentru Observator, că va da startul la perioada de preadmitere! Astfel, absolvenţii de liceu vor fi selectaţi în funcţie de mediile din clasele a noua, a zecea si a unsprezecea.

În timp ce anunțul venit de la Facultatea de Drept şi de Medicină este că nu se renunță la examenul scris. Pentru a fi siguri de un loc la Politehnică, aspiranții se pot înscrie online pe site-ul Universităţii.

Peste 30% din cele șase mii de locuri vor fi ofertate pentru preadmitere de luni, 1 iunie, și până pe 22 iunie, atunci când va incepe examenul de Bacalaureat.

Cum se face admiterea, cine scapă de examene în acest an

A doua perioadă de admitere începe în luna iulie, tot fără examen. Selecția se va face, atunci, în funcţie de notele obţinute la Bacalaureat, la matematică, fizică, chimie, informatică sau economie. (NU RATA: GABRIELA FIREA A LUAT DECIZIA: ÎNGHEAȚĂ TAXELE! S-A ÎNTÂLNIT CU REPREZENTANȚII HORECA)

Rectorul Politehnicii spune că a luat această decizie pentru că deocamdată nu a obţinut aviz de la DSP pentru a aduna mii de candidaţi la un examen scris.

Academia de Studii Economice, unde concurenţa era si de zece candidati pe un singur loc în alţi ani, a anunţat, de asemenea, o admitere exclusiv online pentru eseul motivaţional.

În schimb, rectorii de la Drept şi de la Medicină anunță că probă scrisă nu poarte fi înlocuită.