Eugen Tomac, invitat de onoare al Partidului Republican din SUA: ”Am discutat elemente esențiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai”

Publicat: 03/05/2019 | 23:01
Eugen Tomac, invitat de onoare al Partidului Republican din SUA: ”Am discutat elemente esențiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PMP a precizat că a discutat cu oficialii de peste ocean despre alegerile europarlamentare din 26 mai, precum și despre ”chestiuni ce țin de securitatea în regiunea Mării Negre și rolul României în acest sens, dar și impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluției situației politice din Europa”. 

Liderul PMP a menționat și faptul că discuțiile au fost axate și pe situația din Republica Moldova, ocazie cu care a susținut că viitorul acestei țări nu poate fi altul decât cel al unirii cu România.

Zilele acestea mă aflu la Washington, la invitația partenerilor noștri din Partidul Republican din SUA.

Delegația PMP pe care o conduc a avut o serie de întâlniri cu oameni politici, congresmeni și senatori republicani, alături de care am discutat elemente esențiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai.

Am trecut în revistă, cu acest prilej, chestiuni ce țin de securitatea în regiunea Mării Negre și rolul României în acest sens, dar și impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluției situației politice din Europa.

Am vorbit, de asemenea, despre importanța relației Washington-Bruxelles-București și nevoia ca aceasta să fie mult mai dinamică, în parametrii Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI, semnat între România și SUA, în septembrie 2011, de către Președintele Băsescu și Președintele Obama.

De asemenea, am discutat despre situația R. Moldova, care, în continuare, traversează o criză politică și nu poate, la două luni după alegerile parlamentare, să desemneze un guvern. Bineînțeles, am spus și la Washington ce spunem și aici: viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România.

Pentru a apăra democrația, libertatea și statul de drept, valori ce stau la baza Uniunii Europene, avem nevoie de mai multă securitate, iar acest lucru îl poate garanta doar Statele Unite.

De aceea, relația dintre SUA și Uniunea Europeană este unică și trebuie să rămână specială și solidă pe toate palierele.

Împreună, pentru un viitor comun UE-SUA. Împreună, “Uniți în Europa”! 

Publicată de Eugen Tomac pe Vineri, 3 mai 2019