Eurovision 2018. Mihai Trăistariu, dat în judecată de mai mulţi compozitori străini: „E un escroc!”

Publicat: 14/02/2018 | 14:50

Mihai Trăistariu este finalist al competiţiei Eurovision România 2018. Artistul are însă probleme cu o echipă de compozitori străini, care îl acuză că s-a înscris în competiţie cu o altă piesă decât cea pe care ei au compus-o special pentru el şi în care au investit mii de euro. 

Mihai Trăistariu a recunoscut că a primit mai multe melodii, însă nu a păcălit pe nimeni niciodată, precizând şi că nu există bază legală pentru un proces, deşi compozitorii respectivi susţin că îl vor da în judecată. 

Compozitorii au creat o piesă pentru cântăreţul român pe care acesta „a ales-o în mod explicit dintre mai multe piese“ pentru a o înscrie în concursul Eurovision România 2018, potrivit adevarul.ro. Mihai Trăistariu le-a spus acestora că piesa compusă de ei este cea cu care intră în competiţia Eurovision. Cu toate acestea, artistul a folosit o altă melodie, „Heaven“, cu care a şi ajuns în finala Eurovision România 2018. Cheltuielile pentru producerea şi înregistrarea piesei s-au ridicat la 6000 de euro, susţin compozitorii care s-au supărat pe Mihai Trăistariu. 

„Facturile, conversaţiile şi alte probe care dovedesc spusele compozitorilor au fost înaintate unor avocaţi din Bucureşti. Avocaţii au încredere în aceste probe şi vor lua toate măsurile legale pentru a-l da în judecată pe Mihai, în obţinerea daunelor. Am fost contactaţi de un număr mare de compozitori care spun aceeaşi poveste: Mihai Traistariu minte şi pare a fi un artist escroc, de aceea ar trebui evitat. El va fi judecat în instanţă, dacă este necesar. Comportamentul său fraudulos şi dăunător a luat sfârşit”, spun compozitorii.

Pe de altă parte, Mihai Trăistariu a negat vehement acuzaţiile care i-au fost aduse. Artistul susţine că i s-a mai întâmmplat şi în trecut să aibă probleme cu mai mulţi compozitori „obsedaţi” de Eurovision.

În fiecare an primesc zeci de piese pentru Eurovision de la compozitori din străinătate. Aşa mi se întâmplă din 2006, de când am fost la Eurovosion cu piesa «Tornero». Există nişte compozitori fani împătimiţi ai Eurovisionului – aşa cum sunt eu ca interpret. Ei revin an de an pe scena Eurovision, dându-şi piesele noi către diferite voci din diferite ţări. Aşa m-am regăsit şi eu în fiecare an în lista lor de preferaţi. În acest an am primit 35 de piese de la străini şi una de la un român (Mihai Pocorschi). Am ales două dintre ele, care mi s-au părut foarte reuşite, şi le-am tras câte un demo la mine în studio ca să văd cum sună pe vocea mea. Între timp s-a făcut deja luna decembrie şi până să hotărăsc cu ce piesă o să mă înscriu a mai sosit una, «Heaven». De la prima ascultare am realizat că asta va fi piesa mea pentru Eurovision 2018. Şi le-am abandonat pe celelalte două. Neavând vreun contract cu nimeni nici nu mi-a trecut prin cap că se va supăra cineva. De exemplu, în 2017 am primit 68 de melodii. Am tras două demo-uri şi, după ce le-am auzit cum sună cu vocea mea, am ales să merg mai departe cu «I won’t surrender». Aşa se întâmplă în fiecare an. Deci, supărarea lor e firească, dar cumva nejustificată. Aşa că stau liniştit. Înţeleg din «cearta» compozitorilor din Scandinavia că nu-şi doresc decât nişte reclamă în plus. Şi … m-au găsit pe mine. „N-am păcălit niciodată pe nimeni! Am refuzat şi alţi compozitori, evident. Doar n-o să merg la Eurovision cu prima melodie care-mi pică în braţe. Normal că aştept să primesc mai multe şi mă decid abia la final. Şi, evident, trebuie să-i anunţ apoi pe toţi că nu am ales piesa lor. Asta e tot. În concluzie,  nu am un contract cu nimeni şi-atunci nu am nicio obligaţie faţă de nimeni. Abia după ce am ales piesa «Heaven» am făcut o convenţie cu compozitorii piesei. Până atunci n-am semnat nimic cu nimeni pentru că nu eram hotărât“, a explica Mihai Trăistariu pentru adevarul.ro,

Citește și...