Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Subiectele la matematică

Publicat: 15/05/2019 | 11:27
Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Subiectele la matematică

Evaluarea Națională 2019 continuă cu testarea celor peste 180 de mii de elevi de clasa a IV-a, miercuri, la proba de matematică. Elevii au la dispoziie 60 de minute pentru a rezolva testul la matematică. Testele la matematică la Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a, vor fi evaluate de către profesorii din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test la Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a.

Elevii vor primi între subiectele de matematică mai multe exerciții prin care își vor testa capacitatea de a face înmulțiri, împărțiri, adunări și scăderi. Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro modele de subiecte la matematică pentru Evaluarea Națională la clasa a IV-a. (Citește și: Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Subiectele la limba română)

Metodologia mai prevede că testele pentru evaluarea națională de la clasa a IV-a “au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale”. Nefiind o testare clasică, baremele nu sunt publicate de Minister în mod similar examenelor de final de ciclu, ci “sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic, document tip, elaborat de CNEE” și trimis în școli, informează Ministerul.

Regulile la Evaluarea Națională

Testarea vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română/ maternă, lar la matematică, cunoștințe conforme cu materia predată. Subiectele de la fiecare testare de clasa a IV-a sunt concepute astfel încât să poată fi rezolvate într-o oră. (Citește și: Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Rezolvarea subiectelor la limba română)

Ca și în cazul evaluării naționale la clasa a II-a, evaluarea la clasa a IV-a va fi administrată de către un profesor care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic de asemenea fără ore de predare la copiii pe care îi supraveghează. La final, profesorul care administrează testul recuperează foile de evaluare de la elevi și le predau, pe bază de proces-verbal, președintelui comisiei, care este directorul sau directorul adjunct. Lucrările vor fi corectate în cadrul școlii, de către profesorii din unitățile școlare. Notele la Evaluarea Națională clasa a IV-a nu se trec în catalog, ci sunt comunicate doar părinților.

“Pentru a facilita analiza rezultatelor și comunicarea acestora către elevi și părinți/reprezentanți legali ai elevului, în timpul evaluării testelor, profesorii evaluatori pot face pe acestea sublinieri sau mențiuni“, se arată în metodologie. ”Profesorii trebuie să termine corectarea testelor “în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă”.

Calendar Evaluare Națională 2019, clasa a IV-a:

14 mai 2019: Limba română

15 mai 2019: Matematică

16 mai 2019: Limba maternă, ultima probă în cadrul Evaluării Naționale, clasa a IV-a.

Citește și...