Experții în sănătate anunță dezastru în decembrie! Câte decese vor fi din cauza coronavirusului

Publicat: 09/09/2020 | 12:27
Experții în sănătate anunță dezastru în decembrie! Câte decese vor fi din cauza coronavirusului

Experții în sănătate anunță dezastru în decembrie! Conform specialiștilor, țara noastră va depăși pragul de 17.000 morți.

Institutul de Măsurători de Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington a făcut un anunț îngrijorător. România ar putea înregistra până la finalul acestui an 17.251 de morți. Specialiștii estimează că vârful pandemiei ar urma să fie atins pe 16 decembrie, cu aproape 168.000 de cazuri active de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ÎȚI DAU LACRIMILE! ALIN OPREA, SCRISOARE DECHISĂ PENTRU COPIII SĂI: ”TOT CE AM IUBIT MAI MULT PE LUMEA ASTA AȚI FOST VOI”)

În condițiile în care, potrivit Institutului, intervalul mediu între infectare și deces este de circa 17-21 de zile, numărul maximum de decese într-o singură zi ar putea fi atins în luna ianuarie.

IHME susține că luna decembrie va fi una grea pentru toată emisfera nordică a planetei deoarece cazurile de infectare cu COVID-19 vor crește din cauza temperaturilor scăzute.

Suntem în fața perspectivei unui decembrie ucigaș, în special în Europa, Asia Centrală și Statele Unite. Însă știința este clară și probele irefutabile: portul măștii, distanțarea socială și limitarea adunărilor publice sunt vitale în prevenția transmiterii virusului (…) Oamenii din emisfera nordică trebuie să fie în mod special vigilenți pe măsură ce se apropie iarna, deoarce coronavirusul, ca și pneumonia, va fi prevalentă în zonele cu climă rece”, a declarat Christopher Murray, directorul Institutului.