Acasă » Știri » Expertiza manarita sau greseala de calcul?! Soferul care l-a omorat pe socrul mafiotului “Gabonu” circula cu numai 26 km/ora!

Expertiza manarita sau greseala de calcul?! Soferul care l-a omorat pe socrul mafiotului “Gabonu” circula cu numai 26 km/ora!

De: Cancan 29/10/2014 | 12:18
Expertiza manarita sau greseala de calcul?! Soferul care l-a omorat pe socrul mafiotului “Gabonu” circula cu numai 26 km/ora!

Omorat de un sofer beat chiar anul trecut, in ajunul Craciunului, socru mafiotului “Gabonu”, Adrian Tuli, din filmul “Furia” nu-si gaseste linistea nici la doi metri sub pamant!

Dupa tragedia de acum aprope un an, familia a primit o noua lovitura, de data aceasta din partea anchetatorilor.

O expertiza fantasmagorica depusa la dosarul accidentului de circulatie arata ca victima, pietonul lovit de soferul beat, este vinovata pentru producerea accidentului de circulatie, iar soferul a carui masina a darmat un stalp de electricitate din beton, a rupt un gard de piatra si a crapat zidul unei case, din forta impactului, gonea cu fulminanta viteza de …..26 de kilometri la ora!

Masina scapata de sub control a facut ravagii
Masina scapata de sub control a facut ravagii

Accidentul s-a produs in seara zilei de 24 decembrie 2013, in comuna Vidra, judetul Ilfov, chiar in momentele de sarbatoare, cand “Gabonul” Adrian Tuli se afla in vizita la socrii sai.

“A plecat pana la magazin, la 500 de metri de casa, sa ne ia tigari si atunci s-a intamplat nenorocirea”, spunea atunci Adrian Tuli. Victima, Neculai Campanu, a fost acrosata cu partea dreapta fata a botului masinii, s-a lovit cu capul de parbriz si a fost proiectata pe asfalt cativa metri mai incolo. In urma impactului a avut picioarele si o mana rupta, capul spart si trei coaste rupte, decedand la scurt timp.

Ginerele victimei, Adrian Tuli
Ginerele victimei, Adrian Tuli

Combinatia fatala: soferul si victima consumasera alcool

Anchetatorii au retinut ca soferul, Marian Stoica, a consumat alcool, stabilindu-se o alcoolemie de 0.95 la mie, in timp ce victima, socrul lui “Gabonu”, acrosata chiar in mijlocul drumului, avea o alcoolemie de 2,60 la mie. Accidentul s-a produs in conditii de ceata densa, intr-o zona putin luminata, asfaltul fiind acoperit cu mazga care reducea drastic aderenta cauciucurilor masinii.

Aici si-a pierdut viata socrul lui
Aici si-a pierdut viata socrul lui „Gabonu”

Expertiza realizata de expertul tehnic judiciar auton Cristian Branzan a efectuat toate testele, calculele si masuratorile prevazute de literatura de specialitate, ajungand la concluzia incredibila, ca mortul e de vina. “Argumentul” suprem folosit de expert este viteza incredibila de 26 de kilometri la ora, suspect de mica chiar si pentru o persoana fara cunostinte de specialitate. Viteza de deplasare stabilita de expert este “cheia” intregii afaceri judiciare, care il poate face pe soferul care bause sa scape basma curata! Si victima consumase alcool, si traversase prin loc nepermis, dar asta nu inseamna ca soferul este curat ca lacrima!

Sotia barbatului omorat de soferul beat nu-si gaseste linistea
Sotia barbatului omorat de soferul beat nu-si gaseste linistea

Expert: suspectul nu putea evita accidentul, nici daca era treaz!

“Starea de pericol a fost creata de pietonul Campanu Neculai, care a patruns prin loc nepermis pe carosabil, fara sa se asigure corespunzator ca poate traversa in conditii de siguranta. Alcoolemia victimei, de 2,60 de grame la mie, a fost un factor determinant in producerea starii de pericol prin reducerea drastica a discernamantului pietonului, raportat la prezenta pe carosabil, fara sa se asigure, expunandu-se la pericole(…) Suspectul, numitul Stoica Marian, nu a avut posibilitati concrete de evitare a impactului, inclusiv in cazul in care nu ar fi consumat alcool, tinand cont de conditiile de vizibilitate reduse de la momentul producerii accidentului.Viteza de evitare a accidentului prin franare la intensitate maxima pentru autoturismul Ford Mondeo a fost de circa 26 de kilometri la ora ” concluzioneaza expertul Cristian Branzan. Numai ca pana si soferul a recunoscut, in declaratia sa, ca nu a avut timpul necesar sa franeze, ci doar a tras de volan dreapta, lovind pietonul cu partea dreapta a botului masinii!

Asa arata calculul vitezei facut de expertul Cristian Branzan
Asa arata calculul vitezei facut de expertul Cristian Branzan

Valoarea reala, determinata de un expert independent:maxim 70 de kilometri la ora!

“Cancan.ro” a contactat un expert deosebit de apreciat in Cluj, care a explicat mai multe “erori materiale” din expertiza intocmita de Cristian Branzan. Specialistul clujean a calculat viteza de deplasare a autoturismului undeva intre 66 si 70 de kilometri la ora, fapt care schimba total datele problemei, stiind faptul ca legea rutiera obliga soferii sa circule sub 30 de kilometri la ora in localitati, in conditii de vizibilitate redusa.

Potrivit expertului tehnic judiciar auto Ovidiu Bogdan Varga, in calcului vitezei efectuat, colegul sau bucurestean a folosit un coeficient care a redus drastic rezultatul, si implicit viteza de depolasare. “Este vorba de coeficientul de aderenta, notat cu f, care este folosit in mod uzual in acest calcul. Acesta este de 0,7 pentru un drum normal, uscat, si scade la 0,4, 0,5 pentru un drum foarte ud. Pe zapada este 0,1, 0,5, putand sa ajunga chiar la 0,25 pe gheata. Nu le-am inventat eu, sunt prevazute in mod clar in literatura de specialitate. In aceasta expertiza, expertul a folosit practic cea mai mica valoare intalnita de mine vreodata, si anume valoare de 0,018. Aceasta valoare poate fi aplicata unei situatii de genul drifturilor de pe un lac inghetat oglinda, unde aderenta pneurilor este aproape zero” a declarat, uluit,expertul clujean.

“Confuzia” a micsorat viteza

Mai mult, in calculul matematic mai exista o neconcordanta, legata tot de coeficient. “Este o confuzie, nu ma pot pronunta daca este voita sau nu, intre coeficientul de aderenta si coeficientul de rezistenta, notat fr. Intradevar, valoarea de 0,018 a coeficientului este corecta, dar apartine coefiecientului de rezistenta, nu celui de aderenta. Coeficientul de rezistenta fr nu avea ce sa caute in calculul din aceasta situatie” a mai explicat expertul contactat de cancan.ro. In opinia acestuia, valoarea corecta a coeficientului de aderenta care trebuia folosit in calcul este de 0,5, iar viteza rezultanta este de 67 de kilometri la ora!
 

 Viteza dintr-un calcul alternativ este de 50,4 kilometri la ora

Expertul clujean, Bogdan Varga, care este si Sef Lucrari la Departamentul de Autovehicule Rutiere si Transporturi, Facultatea de Mecanica, Universitatea Tehnica din Cluj – a efectuat, pentru cancan.ro un calcul alternativ de determinare a vitezei, pornind de la lucrarea lui Radu Gaiginschi, Expertiza Tehnica a Accidentelor Rutiere:

Pagina 199- Determinarea vitezei de impact la o coliziune fontala cu un obstacol rigid, fix
Valorile indicate pentru coeficienti sunt indicate in tabelul 3.10 pagina 197

 

-ω= √ C/M;
-ξ=0,342 cu un coeficient C=2516 [kN/m]- valori determinate experimental pentru autovehicul Ford cu masa de similara;
-M=masa autovehiculului implicat in accident 1410 [kg];
-ω=√ 2590*103/1410
-ω=42,24 rad/s;
-Viteza autovehiculului= 0,342*42,24=14,44m/s
-Viteza autovehiculului inainte de impact =50,4 km/h
 

CITESTE SI:Tragedie in familia mafiotului Gabonu! In loc sa petreaca de Craciun, si-a inmormantat socrul!

Suparari dupa suparari in familia actorului Gabonu! Afla ce s-a intamplat cu soferul care i-a omorat socrul!

(M.N.)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...