Explicațiile halucinante ale lui IPS Teodosie despre reluarea Paștelui: „Nu este o dorinţă a mea, ci o sete a credincioşilor”

Publicat: 26/05/2020 | 21:47
Explicațiile halucinante ale lui IPS Teodosie despre reluarea Paștelui: „Nu este o dorinţă a mea, ci o sete a credincioşilor”

În această seară Biserica Ortodoxă sărbătorește un eveniment cât se poate de deosebit. Credincioșii constănțeni sunt chemați la lăcașul de cult pentru a primi Lumina Sfântă din nou. Decizia îi aparține lui IPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului.

Mulți s-au întrebat de ce totuși înaltul prelat a decis să facă repetiție Paștelui. Iată cum a explicat Înaltpreasfințitul Teodosie această decizie.

Deși această decizie a stârnit mai multe controverse în rândul credincioșilor, Înaltpreasfințitul Teodosie a transmis că a fost luată cu menirea de-i bucura pe oameni, așa cum nu a fost posibil în starea de urgență.

„Să ne bucurăm de înnoirea Luminii care e aceeaşi, dar o primiţi acum în mod solemn, plin de emoţii, v-o dăruim din Sfântul Altar. Hristos a Înviat!”, a declarat Înaltpreasfințitul Teodosie pentru Observator.

Nu a fost o dorință personală

În continuarea interviului, ÎPS Teodosie a transmis că acest lucru nu a fost o dorință personală, ci una a credincioșilor, care vor să primească din nou Lumina Sfântă.

„Nu este o inovaţie, nu este o dorinţă a mea, ci este o sete şi o dorinţă a credincioşilor. Dacă Bisericile ar fi fost deschise nu era nevoie de o slujbă de noapte acum pentru că nu ar fi fost credincioşii frustraţi”, a continuat ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă a primit acordul Patriarhului Daniel, Înaltpreasfințitul Teodosie a spus că acest lucru nu este necesar. „Dar nu îmi trebuie un acord. În autonomia eparhială, nu îmi trebuie un acord”, a mai spus acesta.