Explozie de cazuri de Covid-19 în țări care gestionaseră bine pandemia

Publicat: 28/07/2020 | 22:13
Explozie de cazuri de Covid-19 în țări care gestionaseră bine pandemia

Deși numeroase țări au gestionat bine pandemia și au fost date exemplu, între timp a apărut o explozie de cazuri de Covid-19 pe teritoriul lor. 

Mai multe țări care erau date drept exemplu pentru modul în care au gestionat criza COVID înregistrează din nou o creștere a numărului de cazuri, arată CNN.

Țările din Asia care au fost primele lovite de virus și care au reușit să țină situația sub control se confruntă acum cu cazuri noi și, în unele cazuri, creșteri aparent inexplicabile ale numărului de infectări. Guvernele care au fost lăudate în urmă cu câteva luni pentru reacția lor la pandemie par acum să aibă dificultăți, scrie Digi 24.

China, cel mai mare număr de cazuri la nivel local din martie

Astăzi, China a raportat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus la nivel local de la începutul lunii martie, pentru a doua zi consecutiv, majoritatea celor 64 de cazuri noi fiind înregistrate în Xinjiang. Hong Kong se confruntă, de asemenea, cu un nou focar major, cu peste o mie de cazuri noi în ultimele două săptămâni și cu șase zile consecutive în care au fost raportate peste 100 de cazuri. Noua creștere a apărut după ce orașul părea să fi scăpat aproape de tot de coronavirus și a relaxat restricțiile.

Deși a raportat o ușoară scădere luni, Japonia a înregistrat în ultima vreme o creștere a cazurilor noi, aproape de nivelul de la începutul pandemiei. Au fost aproximativ 5.000 de cazuri noi săptămâna trecută, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. 

Australia se confruntă, de asemenea, cu o creștere accelerată a numărului de cazuri, deși mai avea doar câteva cazuri în iunie. Cea mai afectată zonă este sudul statului Victoria, care a anunțat luni încă 384 de cazuri.

Explozia numărului de cazuri a luat autoritățile prin surprindere, mai ales că nu este cunoscută cauza. Se iau în calcul mai multe ipoteze, printre care apariția unei tulpini noi, mai virulente. 

Foto: pixabay.com