Situația se înrăutățește în județul Timiș! Au fost depistate șapte focare de Covid-19 active

Autor:
Publicat: 28/07/2020 | 19:40
Situația se înrăutățește în județul Timiș! Au fost depistate șapte focare de Covid-19 active

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Zilnic se înregistrează unu număr mare de noi cazuri de persoane infectate, iar în unele județe situația a început să fie alarmantă.

La nivelul județului Timiș sunt active șapte focare de COVID-19. DSP Timiș a asigurat că tot sunt ținute sub supraveghere epidemiologică. Unul dintre focare a izbucnit la un spital privat din Timişoara, unde sunt confirmate şase cazuri pozitive. De asemenea, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt înregistrate 12 cazuri, iar la o unitate economică din judeţ sunt în evidenţă trei cazuri confirmate. Mai mult la un centru privat de îngrijiri paliative sunt 10 cazuri pozitive, în timp ce în zona Făget au fost confirmate 52 de cazuri COVID şi două decese.

DSP Timiş, prin personalul de specialitate, urmăreşte şi monitorizează atent evoluţia situaţiei infecţiei cu noul coronavirus în această zonă. (CITELTE ȘI: A FOST CONFIRMAT ÎNCĂ UN CAZ DE CORONAVIRUS LA TVR! ANUNȚUL OFICIAL AL POSTULUI DE TELEVIZIUNE PUBLICĂ)

31 de anchete epidemiologice sunt în curs de desfășurare

Potrivit purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, la nivelul județului există 31 de anchete epidemiologice în curs de desfășurare și au fost înregistrate peste 130 de cadre medicale infectate. (VEZI ȘI: A FOST DESCOPERIT UN NOU SIMPTOM PENTRU CORONAVIRUS! ESTE PRIMUL CARE APARE)

„Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, la nivelul judeţului, este de 169, pe secţia ATI sunt 9 persoane, iar numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut este de 134. În ultimele 24 de ore nu s-a mai externat nicio persoană la cerere. Sunt în curs de desfăşurare 31 de anchete epidemiologice şi s-au efectuat în ultimele 24 de ore 2.396 de teste COVID. Numărul total de decese COVID-19, la nivelul judeţului, este de 67 de persoane”, a declarat Cornelia Bubatu.

În vederea efectuării anchetei epidemiologice, DSP Timiş a nominalizat o persoană responsabilă, care împreună cu o echipă de specialişti analizează şi implementează măsurile sanitare impuse de situaţie, pentru un plus de siguranţă, în zona respectivă, potrivit stirileprotv.ro