FCSB învinge campioana şi vine la două puncte de lider!

Publicat: 18/12/2017 | 07:00
FCSB învinge campioana şi vine la două puncte de lider!

FCSB s-a impus cu 2-0 în derby-ul rundei a XXII-a din Liga I susţinut pe „Naţional Arena” în faţa celor de la Viitorul.

Desfăşurat într-o atmosfertă anostă, doar 3500 de spectatori asistând pe cel mai mare stadion a ţării la confruntarea dintre roş-albaştri şi campioni, partida a fost una viu disputată din care câştigători au ieşit elevii lui Nicolae Dică. 

Debutul meciului a fost unul spectaculos, jocul fiind unul pe contre cu ocazii la ambele porţi. Cei care au punctat însă au fost jucătorii lui Dică care au deschis scorul în minutul 20 prin Dennis Man. Fostul jucător al celor de la UTA a marcat după o pasă ca la carte a lui Pintilii, învingându-l pe goalkeeperul campioanei cu un şut la colţul scurt după ce mai întâi a întors ca în curtea şcolii un adversar.

Viitorul a încercat să reintre în joc dar lipsa preciziei la finalizare a făcut ca tabela să rămână neschimbată până la pauză, golul lui Man din minutul 20 fiind cel care a făcut diferenţa. De semnalat ar fi accidentarea lui Pintilii şi eliminarea lui Gnohere din minutul 40 , Bizonul fiind eliminat direct de Sebastian Colţescu după ce l-a lovit pe Ţucudean într-un meleu provocat de o ciocnire între Popescu şi Ganea.

Actul secund a fost la fel de animat. Conduşi pe tabelă, campionii au alergat după egalare însă cei care au punctat au fost tot roş-albaştrii. În minutul 65 Tordai a scăpat balonul din mâini la un corner, iar Momcilovici, aflat pe fază, a îndeplinit o simplă formalitate. Viitorul a încercat să reintre în joc însă fără succes, roş-albaştrii gestionând bine finalul de meci.

Victoria cu 2-0 obţinută contra campioanei, aduce FCSB la două puncte de liderul CFR Cluj. Învinsă de roş-albaştrii, Viitorul, aflată pe locul 6 cu 34 de puncte, tremură pentru locul de play-off, riscând ca în cazul unui succes a lui Dinamo astăzi la Timişoara să termine anul în afara play-off-ului.

                                                                                                              

Cristi P. 

Citește și...