FCSB și Universitatea, continuă aventura în Europa League »» Viitorul părăsește competiția!

Autor: Cristian P
Publicat: 02/08/2019 | 14:15
FCSB și Universitatea, continuă aventura în Europa League »» Viitorul părăsește competiția!

FCSB și Univeristatea Craiova continuă aventura europeană în acest sezon al Europa League. În schimb, Viitorul Constanța, cea de-a treia reprezentantă a României în această competiția, a părăsit întrecerea urmând a se axa doar pe Liga 1 și Cupa României.

La Giurgiu, FCSB a cedat cus corul de 3-2 duelul cu modesta formație din Armenia,  Alashkert dar s-a calfiicat în turul al III-lea al Europa League grație victoriei din tur din Armenia cu 3-0. În duelul de la Girugiu, FCSB a termurat la un moment dat pentru calificare, armenii conducând cu 3-1. În final duelul s-a terminat 3-2 și cu scorul general de 5-3, vicecampioana României a mers mai departe. Pentru „roș-albaștrii” au marcat în acest duel din retur Florin Tănase (min.10- pen), Coman (min.59) în timp ce pentru armeni au punctat Marmentini (min.22, 28), Galvao (min.45).
Viitoarea adversară a „roș-albaștrilor” va fi echipa cehă Mlada Boleslav, duelul tur fiind programat la Giurgiu pe 8 august în timp ce returul va avea loc în Cehia pe 15 august.

Cea de-a doua echipă românească care continuă aventura în Europa League este Universitatea Craiova.

Oltenii s-au calificat după ce a trecut la penalty-uri cu scorul de 3-1 de ungurii de la Honved Budapesta, după ce în timpul regulamentar tabela a rămas neschimbată după 210 minute de joc. Universitatea Craiova se va duela în turul următor al competiției cu AEK Atena.

În fine, singura Viitorul Constanța a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Europa League în dubla manșă cu echipa belgiană Gent 2-1 (0-1) după ce în tur a cedat în Belgia cu 6-3.

În returul de la Ovidiu, golurile constănțenilor au fost marcate de G. Iancu în minutele 47, 61, ambele din penalty, respectiv Yaremchuk (min.38)

 

Citește și...