FCSB și Universitatea, continuă aventura în Europa League »» Viitorul părăsește competiția!

Autor: Cristian P
Publicat: 02/08/2019 | 14:15

FCSB și Univeristatea Craiova continuă aventura europeană în acest sezon al Europa League. În schimb, Viitorul Constanța, cea de-a treia reprezentantă a României în această competiția, a părăsit întrecerea urmând a se axa doar pe Liga 1 și Cupa României.

La Giurgiu, FCSB a cedat cus corul de 3-2 duelul cu modesta formație din Armenia,  Alashkert dar s-a calfiicat în turul al III-lea al Europa League grație victoriei din tur din Armenia cu 3-0. În duelul de la Girugiu, FCSB a termurat la un moment dat pentru calificare, armenii conducând cu 3-1. În final duelul s-a terminat 3-2 și cu scorul general de 5-3, vicecampioana României a mers mai departe. Pentru „roș-albaștrii” au marcat în acest duel din retur Florin Tănase (min.10- pen), Coman (min.59) în timp ce pentru armeni au punctat Marmentini (min.22, 28), Galvao (min.45).
Viitoarea adversară a „roș-albaștrilor” va fi echipa cehă Mlada Boleslav, duelul tur fiind programat la Giurgiu pe 8 august în timp ce returul va avea loc în Cehia pe 15 august.

Cea de-a doua echipă românească care continuă aventura în Europa League este Universitatea Craiova.

Oltenii s-au calificat după ce a trecut la penalty-uri cu scorul de 3-1 de ungurii de la Honved Budapesta, după ce în timpul regulamentar tabela a rămas neschimbată după 210 minute de joc. Universitatea Craiova se va duela în turul următor al competiției cu AEK Atena.

În fine, singura Viitorul Constanța a ratat calificarea în turul al treilea preliminar al Europa League în dubla manșă cu echipa belgiană Gent 2-1 (0-1) după ce în tur a cedat în Belgia cu 6-3.

În returul de la Ovidiu, golurile constănțenilor au fost marcate de G. Iancu în minutele 47, 61, ambele din penalty, respectiv Yaremchuk (min.38)

 

Citește și...