Femeia cu arsuri grave transferată la Timișoara, în stare critică! Anunțul făcut de medici

Publicat: 19/11/2018 | 12:27
Femeia cu arsuri grave transferată la Timișoara, în stare critică! Anunțul făcut de medici

Femeia de 68 de ani care a suferit arsuri grave în urma unui accident petrecut în județul Argeș și care a fost transferată, duminică, de la Pitești la Spitalul Județean Timișoara, a fost operată de două ori, fiind în stare critică, dar stabilă, potrivit medicilor.

Pacienta cu arsuri grave a fost transportată, duminică, de la Spitalul de Urgență Pitești la Spitalul Județean Timișoara, cu un elicopter SMURD. Femeia în vârstă de 68 de ani a fost internată pe Secția de Chirurgie Plastică, iar imediat a fost supusă unei intervenții chirurgicale, cu scopul de a fi înlăturat țesutul de piele afectat.

Taskov Panche, medic în cadrul Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Timișoara, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că pacienta se află în stare critică, dar stabilă. Luni dimineața, femeia a fost supusă celei de-a doua intervenții chirurgicale, scrie Mediafax.ro.

Pacienta este în stare critică, este stabilă. A fost operată în urmă cu aproximativ 12 ore. În prima etapă s-au excizat cam 15% din leziunile de arsură la nivelul coapsei stângi și toracelui. Astăzi s-a reintervenit în vederea completării exciziei pentru coapsa stângă și a țesutului necrotic și s-a aplicat un tratament de vaccum. Urmează în zilele următoare să reintervenim, să completăm excizia la nivelul coapsei drepte și dacă starea pacientei pe viitor va permite, să acoperim defectele și cu grefe de piele. Pacienta este conștientă în continuare”, a afirmat medicul Taskov Panche.

De asemenea, medicul din cadrul Spitalului Județean Timișoara a declarat că pacienta are arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului, dintre care 20% sunt de gradul trei, iar restul de gradul 2B. Femeia este internată singură într-un salon al Compartimentului de Arși din cadrul Secției de Chirurgie Plastică.

Cu bani de la Consiliul Județean Timiș, la sfârșitul anului 2016, în cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost finalizate lucrările la trei din cele cinci saloane ale noii Clinici de Mari Arși. Însă saloanele nu pot fi folosite, pentru că Ministerul Sănătății nu a dotat unitatea medicală cu aparatura necesară.

Citește și...