Fiica Jenicăi Tabacu aruncă bomba! “Mama s-a sinucis din cauza…”

Publicat: 11/01/2019 | 15:47

Fiica directoarei Muzeului “Iulia Hașdeu” din Câmpina aruncă acuzații-bombă la nicio lună de la gestul extrem la care a recurs femeia care i-a dat viață. Rafaela Moraru a postat un mesaj acid la adresa medicului psihiatru care a tratat-o pe Jenica Tabacu în lupta ei cu depresia. Rândurile scrise pe o rețea de socializare au fost însoțite de trei capturi făcute la o conversație purtată pe Facebook despre specialistul la care a mers mama ei.

Fiica Jenicăi Tabacu aruncă bomba! “Mama s-a sinucis din cauza…”

Fata Jenicăi Tabacu a făcut declarațiile tranșante într-un mesaj lung postat pe pagina ei de Facebook. În mărturisirile emoționante făcute publice, ea a lansat un apel către toți cei care au rude sau prieteni care se confruntă cu depresia – boala secolului, așa cum a fost numită de specialiști. Rafaela Moraru a afirmat cu mult regret în suflet că nu a avut curajul să meargă la poliție ca să-l reclame la poliție pe doctorul care o trata de depresie pe mama ei.

Citește și: Jenica Tabacu a murit la scurt timp după ce a devenit pasionată de spiritism! Ce fenomene inexplicabile sesizase

“Nu mai pot și nici nu mai vreau să tac! Sufletu-mi lăcrimează! Eu am pierdut-o pe mama! Nimeni și nimic nu o poate aduce înapoi! Dar vreau să trag un SEMNAL MARE de alarmă pentru toți cei care au oameni dragi în familie cu probleme psihice! Mare grijă unde, cum și mai ales CINE îi tratează! Eu nu am reușit să fac față DEPENDENȚEI uriașe create de acest fost medic psihiatru!

«SALVATORUL», așa cum îl numea mama, «a tratat-o» în 2010 de depresie. Medicamentele puternice prescrise au scos-o într-un timp relativ mic dintr-o depresie severă, însă nu a fost suficient, pentru că nu trataseră în întregime problemă, ci doar superficial! Știam că au păstrat legătura de-a lungul anilor, însă, nu am luat în serios niciodată ce ne transmitea mama că-i spunea «EMINENTA»! MARE GREȘEALĂ!!!

Problemele psihice nesoluționate corespunzător care trenau de ani de zile și care s-au accentuat, problemele existente ca în orice familie, dar mai ales INDUCERILE acestui om cum că el are carieră PERFECTĂ, familia PERFECTĂ, nepoții PERFECȚI, viața PERFECTĂ și TRATAMENTELE PUTERNICE «sugerate» de acest fost medic psihiatru aflat la pensie, procurate pe sub mână de mama au condus la acest deznodământ tragic! Nu am crezut niciun moment că un fost medic renumit, din niște înregistrări și mesaje ale unui om bolnav, fără să-mi vadă soțul, poate să-i pună un diagnostic atât de grav: PSIHOPAT ! Și să continue să se joace cu mintea mamei atâta timp!

CONTROLUL URIAȘ pe care acesta îl exercită asupra mamei prin iubirea enormă pe care mi-o purta, dar transformată în patologie deja, datorită bolii, a distrus treptat orice «colac» de salvare! REGRET că nu am avut curajul să merg la poliție pentru a face o plângere atunci când, poate, reușeam să schimb ceva! REGRET ENORM! Ceea ce m-a oprit a fost frica de respingere a părinților mei, în speță a mamei mele și frica de a nu recunoaște și «a-l proteja» în continuare pe «SALVATOR»! Acum este TARDIV pentru mama, pentru mine, pentru familia noastră! Va veni vremea justiției divine!

Însă, luați aminte! Dacă postarea mea va reuși să ajute măcar un suflet, este suficient! Depresia este o boală grea, ascunsă și mult mai periculoasă decât cancerul! Poți să râzi, poți să glumești, poți să mimezi bucuria, însă fără TRATAMENT ADECVAT și SPRIJINUL REAL al apropiaților va culmina cu o tragedie!” este mesajul scris de Rafaela Moraru pe pagina ei de Facebook.

Cine a fost Jenica Tabacu

Din anul 1995 şi până în 1998, Jenica Tabacu a fost muzeograf la Muzeul “Iulia Hașdeu” din Câmpina pe care avea să-l conducă de la finele anilor ’90 şi până în prezent. Aproape pe toată durata carierei sale, ea s-a axat pe studiului operei şi vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia.

În 2006, Jenica Tabacu  a devenit doctor în filologie “Magna cum laudae” cu tema: “Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907”. În ultima parte a vieții, ea era preocupată să traducă şi să publice manuscrisele “spiritiste” ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu. În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în poprietatea statului castelul spiritist de la Câmpina, după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie. Procesul, care a durat zeci de ani, a fost câştigat de administraţia câmpineană, însă, marele merit i-a aparţinut directorului muzeului.

Citește și...