Fiul lui Iurie Darie, măcinat de ciroză. Alexandru e transfigurat de boală. FOTO

Publicat: 14/09/2019 | 09:01
Fiul lui Iurie Darie, măcinat de ciroză. Alexandru e transfigurat de boală. FOTO

Alexandru Darie, fiul marelui actor Iurie Darie, trece prin momente foarte grele. Este internat de mai multe zile la Terapie Intensivă – Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti -, iar starea sa este una gravă. Alexandru Darie ar suferi de ciroză și se află pe listele de transplant hepatic.

Pe data de 14 iunie, anul acesta, Alexandru Darie a împlinit 60 de ani, însă are probleme grave de sănătate. Se tratează de ciroză, potrivit click.ro, și a încercat să țină cât mai departe de public boala de care suferă. Este aproape de nerecunoscut, în acest moment, boala slăbindu-l vizibil și măcinându-l constant. În vara anului trecut, fiul lui Iurie Darie și-a vândut mașina, pentru a face rost de banii necesari tratamentului, iar în acest an a vândut, conform unor surse, și apartamentul.

Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959, într-o familie de artişti, părinţii săi fiind Consuela Roşu şi Iurie Darie. „Cred că de pe la 3 ani, 3 ani şi jumătate, am început să cresc în teatru. Nu exista bonă, baby-sitter şi-aşa mai departe… Aşa că părinţii mă luau la repetiţii, la Teatrul de Comedie, unde erau amândoi angajaţi. Era perioada de glorie a Teatrului de Comedie: director era Radu Beligan, iar trupa era de fapt o pleiadă fantastică de actori, de la Dem Rădulescu, Mircea Albulescu, (Gheorghe) Dinică, (Marin) Moraru, până la cei mai tineri, care atunci erau Sanda Toma, Grigore Gonţa…”, mărturisea Alexandru Darie la un moment dat.

Alexandru Darie, de nerecunoscut. Sursa Foto – click.ro

 

”Nu m-a certat dacă l-am găsit într-un fel sau altul”

Acum câțiva ani, la câteva ore de la moartea lui Iurie Darie, Alexandru Darie declara că tatăl său a fost “un suflet extraordinar, care s-a luptat să trăiească până în ultima clipă“.

 “Şi-a dorit să trăiască până în ultima clipă, până la un moment dat, pentru că după aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri. Mă strângea de mână sau îmi făcea cu ochiul”, mărturisea regizorul.

Alexandru Darie a dezvăluit că şi-a văzut tatăl cu doar câteva zile înainte de a se stinge din viaţă, iar cea mai frumoasă amintire pe care o are cu este de la vârsta de cinci ani, când Iurie Darie îl învăţa să deseneze. “A fost extraordinar pentru mine că niciodată nu m-a obligat, aşa cum încerc să fac şi eu cu fiul meu, să găsesc un drum al meu. Nici nu m-a forţat şi nici nu m-a certat dacă l-am găsit într-un fel sau altul”, a mai declarat fiul lui Iurie Darie.