Florin Busuioc, poveste de viață impresionantă: ”Eram cât o lingură!”

Publicat: 01/02/2019 | 10:58

Îndrăgitul Florin Busuioc a trecut peste perioadă foarte dificilă din viața lui – după ce a suferit un infarct și a fost nevoit să apeleze la ajutorul medicilor – și, încetul cu încetul, încearcă să reintre în normalitatea de zi cu zi. Atât în plan profesional, cât și din punct de vedere al vieții personale.

Busu a rememorat, cuprins de emoție,  momente din copilăria sa. Foarte mulți nu știu că Florin Busuioc a luptat pentru a trăi, fiindcă s-a născut având o greutate foarte mică, iar astfel de amintiri nu vor dispărea niciodată.

“Eu am avut 800 de grame la naştere, cât o lingură eram, atât. Născut la nouă luni. Tanti Morico, o vecină, când m-a văzut a zis: Nu, lasă domnul Busuioc că poate facem un om din el. Florin Busuioc, născut la Hunedoara, copilărind el prin satul Şoimăreşti din Moldova. Cred că suma întâlnirilor din viaţa unui om, definesc omul, aşa că am să spun: Petric Gheorghiu, Radu Anton Roman, Adrian Sârbu, Marinuş Moraru, Radu Beligan. Eu sunt al lui Busuioc din Cluj şi a lu Catinca Spătaru, devenită Busuioc prin căsătorie, din Moldova, satul Şoimăreşti. Sunt o combinaţie bizară cu o bunică născută şi ea în Moldova şi un bunic care a fost bas la opera din Cluj şi cu o soră minunată, care se numeşte Raluca. Cu o soţie minunată care se numeşte Viviana şi care mi-a dăruit doi copii la fel de minunaţi, de nu mă ridic eu la înălţimea minunăţiei lor, dar o să încerc să fac asta în viitorul apropiat”, a spus Busu la Europa FM.

CITEȘTE ȘI: FLORIN BUSUIOC, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CE A FĂCUT INFARCT! „ACUM EU NU MAI ȘTIU CE S-A ÎNTÂMPLAT, CÂND MI-AM REVENIT, NU-MI ADUC AMINTE”

Florin Busuioc despre tatăl său: ”Tata era cel mai mare spunător de bancuri din Hunedoara şi Pokerist”

Florin Busuioc își amintește că tatăl său era un mare… ”spunător” de bancuri, dar avea și o pasiune oarecum controversată, pokerul. Kica poker pe bani, spune Busu, dar sumele erau atât de mici, încât nici chiar soția sa nu se supăra.

”Tata era cel mai mare spunător de bancuri din Hunedoara şi Pokerist, era un mare vicios de Poker, juca Poker pe bani, adică uite o să spun acum.. 5 bani deschiderea, deci câteodată venea chiar cu 80 de bani acasă. Mama ta nu se supăra? Mama nu se supăra pentru că mama ştia că are această bucurie, plăcere şi îl lăsa în pace. Cu ce se ocupa, ce făcea el? El era regizor la teatrul popular de acolo, a fost şi directorul  Clubului Siderurgistul, la un moment dat, clubul care avea activitate culturală… Deci tu, oarecum de mic erai în mediul acesta.. Sigur că da.. El, prieten foarte bun cu Florin Piersic, cu Jean Constantin. Au fost împreună pe la Cluj, pe la teatrul armatei. El a avut o istorie, însă la un moment dat s-a rupt de toată povestea asta şi a cunoscut-o pe mama care cânta în corul de la Hunedoara”, a povestit Busu.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ DE PROPORȚII! FLORIN BUSUIOC, DAT AFARĂ DE LA PRO TV?! IMAGINI DE ULTIMĂ ORĂ

Florin Busuioc, prima experiență pe scenă

În ceea ce privește prima experiență pe scenă, Busu își aduce aminte cum a fost pregătit de tatăl său pentru o serbare în clasa a doua și trebuie să recite câteva strofe despre Mihai Viteazul.

“Prima mea experienţă hai să îţi povestesc.. Experienţă de scenă, da? Experienţă de scenă. M-a pregătit tata pentru o serbare în clasa a doua şi ziceam un text, nu ştiu dacă era chiar popular…  Erau câteva strofe despre Mihai Viteazul şi trebuia să fiu foarte pătruns şi să îl admir şi să transmit către cei din sală şi prima apariţie pe scenă a fost aşa… şi am ieşit. Exact aşa s-a petrecut prima mea ieşire pe scenă. cum ai avut curajul să te mai urci? Nu ştiu.. nici eu nu ştiu”, a mai spus Florin Busuioc.

Citește și...