A fost descoperită cea mai bătrână femeie din lume! Împlinește 129 de ani luna viitoare: „Dumnezeu m-a pedepsit!”

Autor: Angie Voicu
Publicat: 17/05/2018 | 12:01

Guvernul din Rusia susține că a descoperit cea mai bătrână femeie în viață, care ar avea 128 de ani. Koku Istambulova avea deja 27 de ani când țarul Nicolae al II-lea a abdicat, 55 de ani când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial și 102 ani la căderea URSS-ului. Femeia susține că nu a trăit nicio zi fericită în viața ei. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Dacă este adevărat, Koku Istambulova a întrecut cu 6 ani recordul stabilit de cel mai bătrân om din lume. Femeia împlinește 129 de ani luna viitoare. Koku crede că a ajuns la această vârstă pentru că o pedepsește Dumnezeu. Femeia susține că a dus o viață extrem de grea și de tristă. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunarBătrâna a fost victima naziștilor, care au pătruns cu tancurile în Cecenia, deportând toți locuitorii.  Ea a fost deportată Kazakhstan, apoi în Siberia, de Stalin, care a acuzat tot poporul cecen a colaborat cu naziștii.

Fiica ei a murit la 104 ani

Koku Istambulova locuiește acum în satul Chechnya. Întrebată de jurnaliști cum a ajuns la această vârstă, bătrâna le-a spus că este vorba despre o pedeapsă divină, nu despre un „izvor al tinereții”.

„A fost voia lui Dumnezeu. Nu eu am făcut acest lucru să se întâmple. Văd oameni care spun că ajuns la o vârstă înaintată făcând sport, mâncând ceva special, încercând să se păstreze sănătoși, dar eu habar n-am cum de am ajuns să trăiesc până acum. N-am avut nicio zi fericită în această viața. Am muncit mereu din răsputeri, am săpat în grădină…Sunt obosită. Viața lungă nu este un dar de la Dumnezeu. Este modul lui de a mă pedepsi”, a mărturisit Koku Istambulova, citată de cotidianul britanic The Sun.

Rudele femeii spun că în urmă cu cinci ani, Koku și-a pierdut ultima dintre fiicele ei, pe Tamara, care a trăit până la 104 ani. Bătrâna refuză să vorbească despre familia ei, care a fost „urmărită” de tragedii. Koku a pierdut mai mulți copii, inclusiv un băiat care a murit la doar șase ani.

 

 

Citește și...