Fost olimpic internațional, doctor în numerologie, mort pe pârtia de schi! Plecase la studii în SUA, apoi ajunsese în Germania…

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 19/02/2018 | 18:06

Doar 38 de ani avea Alexandru Ene Splentter, era din Bârlad, dar își făcuse un rost în viață deprate de granițele țării natale. A murit însă brusc, într-un stupid accident, pe o pârtie de schi din Germania. Era doctor în numerologie, la Institutul Aeronautic German.

Alexandru Ene Splentter a fost elev al Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. Olimpic național și internațional, a decedat la numai 38 de ani, într-un accident de schi. Alexandru Ene, fiul profesoarei de fizică și a inginerului Florin Ene, plecați în Statele Unite după 2000, lucra la Institutul Aeronautic German (European Space Agency) – omolgul NASA din Europa, avea doi copii și era un renumit numerolog, cu perspective. Locuia la München, împreună cu familia sa.

Accidentul s-a petrecut săptămâna trecută, pe o pârtie de schi unde Alexandru era cu fiul său. Moartea lui i-a șocat pe foștii săi colegi de liceu și pe profesorii care l-au pregătit până în 1998, când a plecat la Stanford, pentru studii, scrie vremeanoua.ro.

Recomandarea CIAO.RO