Home » Exclusiv » Fostul premier al Moldovei, acuzat de un “tun“ de 2,3 milioane de euro în România. Instanța a decis că…

Fostul premier al Moldovei, acuzat de un “tun“ de 2,3 milioane de euro în România. Instanța a decis că…

De: I.D. 04/03/2020 | 23:12

Mega-dezvăluire marca D.A.S! Fostul premier al Moldovei a fost acuzat de un “tun“ de 2,3 milioane de euro în România. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, dedesubturile unei controversate afaceri transfrontaliere. (CITEȘTE ȘI: ULTIMUL GINERE AL PREȘEDINTELUI S-A CUPLAT CU FIICA UNUI MAGNAT AL IMOBILIARELOR!)

În iunie 2016, fostul premier de peste Prut a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Demnitarul a fost acuzat de trafic de influență și luare de mită. După ce a executat mai puțin de jumătate din pedeapsă, în decembrie anul trecut, Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău. Cu toate că este în libertate, fostul premier din Moldova se pare că nu a scăpat de probleme. Vlad Filat a fost acuzat că ar fi înstrăinat mai multe terenuri pe care le deținea în România, în valoare de 2,3 milioane de euro, cu toate că ar fi avut sechestru asigurător pe avere încă din 2016.

O vânzare contestată

Din câte se pare, la scurt timp după ce a fost condamnat la închisoare, fostul premier moldovean a decis să vândă mai multe bunuri pe care le deținea în România. Mai exact, bunurile erau deținute de firma KAPITAL INVEST COMPANY S.A, unde Filat deține 95% din acțiuni. (CITEȘTE AICI: CE DECIZIE A LUAT FOSTA SOȚIE A PREMIERULUI MILIONAR ÎN PROCESUL PENTRU AVERE)

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupție

La scurt timp după vânzarea bunurilor, fostul premier a fost acționat în judecată de către unul dintre acționarii minoritari ai firmei, Violeta Scorpan, care a cerut instanței să constate nulitatea actelor de vânzare-cumpărare. Motivând că, pe lângă condamnarea la 9 ani de detenție, lui Vladimir Filat i s-a aplicat masura de siguranță sub forma confiscării speciale a mai multor bunuri mobile și imobile. (NU RATA: DIVORȚUL FIICEI A AFECTAT-O GRAV PE MAMA ANDREEI BĂLAN! IMAGINILE CARE VORBESC DE LA SINE)

Cum s-a întrunit Adunarea Generală

”Prin acțiunea înregistrată la instanță, reclamanta Scorpan Violeta a solicitat în contradictoriu cu părâții Filat Vladimir, KAPITAL INVEST COMPANY SA și M.CHIM SRL constatarea nulității absolute a Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor KAPITAL INVEST COMPANY SA din 31.05.2017 și constatarea nulității absolute a contractului de vânzare cu rest de preț din 04 aprilie 2017 autentificat sub nr. 22 10/2018 de către notarul public I. P. încheiat între KAPITAL INVEST COMPANY SA(vânzător) și M.CHIM SRL(cumpărător)”, se arată într-un document obținut de D.A.S.

Cu privire la la Hotărărea Adunării Generale a Acționarilor, instanța ar fi constatat faptul că aceasta s-a întrunit într-un mod corect. Și asta pentru că fostul premier moldovean deține 95% din acțiuni și astfel a avut majoritate.

”În cauză, pe fond, instanța constată că Hotărâreea Adunării Generale a Acționarilor pârâtei KAPITAL INVEST COMPANY SA din data de 31.05.2017 a fost adoptată cu majoritatea voturilor acționarilor prezenți, majoritate asigurată prin cota de 95,37 % deținută de pârâtul Vladimir Filat, care a votat prin reprezentant B.C. Reclamanta face parte din categoria acționarilor minoritari persoane fizice din PPM și nu a participat la adunarea general ordinară”, se mai arată în documentele D.A.S.

 Măsura asigurătorie nu a fost valabilă și în România!

”Prin cererea de chemare în judecată s-a invocat faptul că dreptul de proprietate asupra acțiunilor deținute de pârâtul Vladimir Filat în cotă de 95,37% s-a stins definitiv și irevocabil la data de 22 februarie 2017, motivat de intervenția unei hotărâri judecătorești de confiscare și de incidența prevederilor art.22 din legea 177/1997 prin care s-a ratificat Tratatul dintre România și Republica Moldova privind asistența judiciară în marterie civilă și penală.

Instanța reține însă că aceste dispoziții legale sunt inserate în Partea a II a Cap. II din Tratatul dintre România și Republica Moldova, aplicându-se doar cauzelor civile, fiind necesar ca situația în care există o hotărâre penală străină de confiscare, ce urmează a fi pusă în executare în România, aceasta să fie supusă procedurii de recunoștere în condițiile art. 140 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. Caracterul executoriu nu intervine automat pe teritoriul României la momentul rămânerii definitive a hotărârii respective, lipsind dovezi privind recunoașterea în România a hotărârii penale pronunțată în Republica Moldova”, se mai arată în documentele citate.

 Ce a decis instanța 

”Respinge excepțiile privind lipsa de interes și tardivitatea acțiunii. Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Vladimir Filat. Respinge acțiunea formulată de Scorpan Violeta domiciliată în …., în contradictoriu cu pârâtul Vladimir Filat, cu domiciliul ales la Cabinet de Avocat ……din Iași, pe excepția lipsei calității procesuale passive și în contradictoriu cu pârâtele KAPITAL INVEST COMPANY SA, cu sediul în Iași….. și M.CHIM SRL, cu sediul în Iași…., ca neîntemeiată. Cheltuielile procesuale avansate de Stat pentru care reclamanta a beneficiat de ajutor public judiciar râmân în sarcina Statului. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, apel ce va fi depus la Tribunalul Iași”, se arată în decizia magistraților. (NU RATA: IUBITUL SECRET AL IOANEI GINGHINĂ ESTE UN CUNOSCUT INFLUENCER ÎN TURISM!)

Fosta soție a lui Vlad Filat s-a recăsătorit în Seychelles

Nadejda şi Vladimir Filat s-au căsătorit în 11 ianuarie 1992 şi au divorţat în 27 iulie 2012. Cei doi au împreună un băiat, Vlad-Luca, şi o fiică, Iustina. Vlad Filat s-a căsătorit din nou, în 2013, cu jurnalista Angela Gonţa, cu care are o fiică. Filat şi Gonţa au divorţat în august 2016. Nadejda Filat s-a recăsătorit şi ea, în 2015, în insula Praslin (Seychelles) cu Daniel Diviricean, fost consilier al lui Vlad Filat. Fosta doamnă Filat şi-a schimbat şi numele în Sanda Diviricean.

Vlad Filat, nouă ani de închisoare

Fostul premier al Republicii Moldova a fost condamnat, în iunie, 2016, de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare pentru fapte de corupţie şi la plata unei amenzi penale de 60.000 de lei moldoveneşti. Instanţa a decis şi confiscarea averii dobândite ilegal. În noiembrie 2016, Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa în mare parte, modi­fi­când doar câte­va aspec­te refe­ri­tor la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor fostu­lui pre­mi­er. Decizia a fost contestată la Curtea Supremă.

Filat a fost acuzat că ar fi primit milioane de dolari pentru a-şi trafica influenţa în perioada în care se afla în fruntea Guvernului. Banii ar fi fost daţi de Ilan Shor, fost şef al Băncii de Economii, care ar fi formulat un autodenunţ în cauză. Filat a fost arestat în 15 octombrie 2015 şi a pledat nevinovat. (NU RATA: CELEBRUL GHEORGHE GHEORGHIU ȘI-A EXECUTAT SILIT FOSTA IUBITĂ!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Parteneri
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82 de ani este mai îndrăgostit ca niciodată! Cum își răsfață aleasa cu 36 de ani mai tânără decât el:
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
ȘOC! Ce îi pune să facă Ramona Olaru pe bărbații pe care abia i-a cunoscut. Asistenta TV i-a spus tot lui Dani Oțil
ȘOC! Ce îi pune să facă Ramona Olaru pe bărbații pe care abia i-a cunoscut....
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:...
Gata! S-au hotărât! Ce nume au ales Gabriela Prisăcariu şi Dani Oțil pentru copilul lor. E puțin șocant…
Gata! S-au hotărât! Ce nume au ales Gabriela Prisăcariu şi Dani Oțil pentru copilul lor....
Momente grele pentru Liliana Mocanu, „soția” lui Firicel din Las Fierbinți. „Mă dor toate! De ieri așteptăm Salvarea!”
Momente grele pentru Liliana Mocanu, „soția” lui Firicel din Las Fierbinți. „Mă dor toate! De...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
Bomba anului! Cine ar fi amanta lui Gigi Becali: De tot râsul! E un nume mare din showbiz-ul românesc!
Bomba anului! Cine ar fi amanta lui Gigi Becali: De tot râsul! E un nume...
Pandemia Delta. Ce simptome diferite are cea mai contagioasă variantă COVID
Pandemia Delta. Ce simptome diferite are cea mai contagioasă variantă COVID
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
Irina Columbeanu s-a transformat într-o adolescentă superbă. La 14 ani arată ca o variantă blondă a mamei sale
Irina Columbeanu s-a transformat într-o adolescentă superbă. La 14 ani arată ca o variantă blondă...
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată, de fapt, solistul trupei Carla’s Dreams? Artistul a fost surprins, pe stradă, fără pic de machiaj. Iată cine e el!
Cum arată, de fapt, solistul trupei Carla’s Dreams? Artistul a fost surprins, pe stradă, fără...
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Se întâmplă chiar în aceste zile! Decizia luată de companie
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Se întâmplă chiar în aceste zile! Decizia luată de companie
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” ....
Horoscop marți, 28 septembrie. O zodie pierde tot la final de septembrie: Nu te băga unde nu-ţi fierbe oala!
Horoscop marți, 28 septembrie. O zodie pierde tot la final de septembrie: Nu te băga...
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Obiectul ciudat la care a ajuns să facă reclamă Anda Adam. N-ai fi spus că poate face o astfel de promovare
Obiectul ciudat la care a ajuns să facă reclamă Anda Adam. N-ai fi spus că...
Healthcare Trends VIDEO. Prevenţia pentru cancerul de col uterin. Te poţi vaccina daca ai deja virusul HPV în corp?
Healthcare Trends VIDEO. Prevenţia pentru cancerul de col uterin. Te poţi vaccina daca ai deja...
Nicușor Dan, primele declarații despre carantinarea Bucureștiului: „Eram la 200 şi acum suntem la 5.000, ceea ceea ce e cam mult
Nicușor Dan, primele declarații despre carantinarea Bucureștiului: „Eram la 200 şi acum suntem la 5.000,...
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Cine este primul român vaccinat cu DOZA TREI de vaccin anti-COVID
Cine este primul român vaccinat cu DOZA TREI de vaccin anti-COVID
Modelul român care i-a luat mințile starului din Serie A! Pozele sexy cu care italienii au remarcat-o
Modelul român care i-a luat mințile starului din Serie A! Pozele sexy cu care italienii...
Irina Columbeanu este copia blondă a mamei sale! Cum a pozat recent în vila din Malibu: „Doamne, cât de frumoasă eşti!
Irina Columbeanu este copia blondă a mamei sale! Cum a pozat recent în vila din...
Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți
Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți
Şoferii care trebuie să scoată de acum din buzunar 17.000 de lei pentru RCA
Şoferii care trebuie să scoată de acum din buzunar 17.000 de lei pentru RCA
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A ales să îl păstreze, iar acum vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...
Propunerea care a lăsat-o mască pe Carmen de la Sălciua: „Îți dau 20.000 de euro să...”
Propunerea care a lăsat-o mască pe Carmen de la Sălciua: „Îți dau 20.000 de euro...
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
„Eu am UCIS-O pe Prințesa Diana!”- A recunoscut pe patul de moarte: „Știa prea multe secrete”
„Eu am UCIS-O pe Prințesa Diana!”- A recunoscut pe patul de moarte: „Știa prea multe...