FOTO. Lacrimi și durere. Romeo Tâlmaciu a fost înmormântat. Soția regretatului profesor a leșinat!

Publicat: 19/11/2018 | 13:49

Romeo Tălmaciu a fost condus pe ultimul drum de peste 1.000 de persoane. Profesorul care a pus bazele Fanfarei Rotaria ar urma să fie făcut cetățean de onoare al orașului Vaslui, conform doleanțelor cetățenilor din oraș, care l-au iubit și l-au stimat.

La 62 de ani, Romeo Tălmaciu mai avea multe de spus, avea încă destule pagini de istorie care urmau să fie completate cu povesti frumoase. La momentul în care sicriul cu trupul neînsufletit al iubitului profesor a intrat în biserică, sotia acestuia s-a prăbusit. Lesinase de durere, de orele multe de nesomn si suferintă. A fost purtată pe brate în biserică de către copii, de oamenii din jur, fiind chemat un echipaj de Ambulantă.

“Este atât de multă lume în curtea bisericii, încât gândul mă duce la noaptea de Paste, a Învierii. Plângem cu totii un om deosebit. De sâmbătă seara, de când Prea-Sfintitul Ignatie a venit la căpătâiul celui pe care îl conducem astăzi pe ultimul drum, tinerii l-au plâns întruna. Îi văd si azi, aici, cu lacrimi în ochi. Sunt oamenii pe care profesorul Tălmaciu i-a ajutat să cânte pe marile scene ale lumii. Profesorul Romeo a avut acest dar, de a-i bucura pe cei din jur”, a spus protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvasă.

Fondatorul „Rotaria”, prima fanfară pentru copii din România, Romeo Tălmaciu, a murit, joi dimineața, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în urma unui stop cardiac, potrivit unor surse medicale. În urmă cu o săptămână, profesorul suferise un accident vascular cerebral, în timpul repetițiilor.

Profesorul Romeo Tălmaciu, fondatorul Fanfarei „Rotaria”, din județul Vaslui, a murit joi, la vârsta de 61 de ani, conform vremeanoua.ro.

Romeo Tălmaciu a trăit pentru muzică

Vasile Lapa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, prieten al profesorului, spune că fondatorul „Rotaria” a trăit pentru muzică și, deși medicii i-au recomandat să steam ai liniștit, nu a ascultat și a continuat să meargă în turnee. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

”Soția lui a fost cea care m-a anunțat azi-dimineață (joi – n.r.), la 6 și ceva. Știam că este la spital, a avut un accident vascular vineri, în timpul orei, la repeții. El a murit pentru muzică, pentru că după ce a avut stop-cardiac în februarie anul acesta, după ce și-a revenit, a trecut direct la catedră, iar înainte de a se întâmpla accidentul vascular a participat la un turneu internațional în Germania, cu „Rotaria”, deși medicii l-au sfătuit să fie mai liniștit. Împlinise 61 de ani în martie. O veste cumplită, practic asemenea oameni se nasc foarte rar, nu știu dacă o să mai fie cineva care să continue brandul „Rotaria”. Avea cel puțin șase orașe europene unde era chemat an de an, la festivaluri. Înmormântarea probabil va avea loc duminică, pentru că, în această perioadă, inspectoratul e în sărbătoare, împlinește 50 de ani și mai au un simpozion internațional de arheologie didactică și ca să fie toți profesorii mai mult ca sigur duminică. Trupul neînsuflețit va fi depus la capela bisericii din centrul Vasluiului”, a spus Vasile Lapa.

Apropiații profesorului susțin că Romeo Tălmaciu a mai suferit un stop cardiac în luna februarie, în timp ce se afla la volan, însă și-a revenit, după ce a primit îngrijiri medicale. Acesta a susținut spectacole cu Fanfara „Rotaria” de la Palatul Copiilor atât în România, cât și în străinătate. În octombrie a participat la un Festival Internațional de Muzică, în Germania.

Citește și...