FOTO. Noi detalii despre românii morți în explozia din Cehia. La 24 de ani, Cătălin voia să-și strângă bani de casă

Autor: Maya Radu
Publicat: 23/03/2018 | 16:20

Șase oameni și-au pierdut, joi, viața în urma exploziei devastatoare de la o uzină din Cehia, la 50 de kilometri de Praga. Cinci dintre ei sunt români, iar, dintre aceștia, doi sunt din Dâmbovița. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are noi detalii în acest caz.

Unul dintre cei care au murit în explozia din Cehia locuia în Titu și avea 24 de ani. Cătălin nu era căsătorit și plecase la muncă în străinătate pentru a strânge bani pentru o casă.

Cealaltă victimă din Dâmbovița este din localitatea Hulubești. Constantin avea 55 de ani. Și el plecase peste hotare cu gândul să câștige un ban cinstit.

Românii lucrau în uzina specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren. Explozia a fost raportată, joi, la ora locală 10.00. Autoritățile cehe spun că nu există riscul altei deflagrații.  Acesta este unul dintre cele mai grave accidente industriale din istoria Cehiei. (VEZI ȘI: TRAGEDIE ÎN CEHIA)

Președintele a transmis condoleanțe familiilor îndoliate

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Consiliul European de la Bruxelles, a transmis condoleanţe familiilor celor care au pierit în explozia din localitatea Kralupy nad Vltavou.

Directorul uzinei a declarat că deflagraţia s-a produs într-un depozit pentru combustibil şi alte substanţe chimice. Potrivit presei din Cehia, tragedia s-a petrecut în momentul când lucrătorii curăţau o cisternă.

 

Ministerul român de Externe a transmis că ancheta declanșată de autoritățile cehe este în curs de desfășurare.

„Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat și unitățile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt și cetățeni români”, spun reprezentanții MAE.

 

Citește și...