”Frații dinamită”, spaima Vasluiului: un mort, doi răniți, 5 interlopi la pușcărie

Publicat: 03/09/2020 | 08:53
”Frații dinamită”, spaima Vasluiului: un mort, doi răniți, 5 interlopi la pușcărie

Este cunoscut, deja, cazul fraților interlopi Maftei, din satul Horga, județul Vaslui. Surpanumiți ”Frații dinamită”, aceștia au devenit spaima satului din Vaslui, după ce la ultima confruntare cu un alt clan a rezultat un mort, doi răniți și oameni după gratii.

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ LA VASLUI! RĂZBOIUL FRAȚILOR ”DINAMITĂ”, CU SĂBII ȘI CUȚITE VIDEO

Procurorul criminalist a finalizat ancheta, care a durat peste 72 de ore, privind scandalul dintre frații Maftei și cei care i-au atacat în seara de 28 august, în satul Horga, comuna Epureni. ”Frații dinamită” erau atacați de rivalii lor din satul vecin și a ieșit o luptă ca-n filmele cu mafioți. Unul dintre cei angrenați în luptă a murit, iar doi au ajuns la spital, bătuți măr.

”Frații dinamită”, spaima Vasluiului: un mort, doi răniți, 5 interlopi la pușcărie

Cinci dintre frații Maftei, care spun că erau în legitimă apărare, fiind atacați brusc, au ajuns în fața judecătorilor vasluieni. Au fost acuzați de de omor și au ajuns pentru 30 de zile după gratii, fiiind arestat preventive, scrie vremeanoua.ro. Ultimul ridicat de oamenii legii este Ionuț Maftei, care pe 31 august s-a predat singur la IPJ Vaslui. Victor Ion, Valerică Andrei, Cătălin, George și Ionuț, cei cinci frați arestați preventiv pentru 30 de zile, au cerut să fie arestati la domiciliu, dar magistrații au refuzat.

NU RATA: FLORIN SALAM RUPE TĂCEREA: A CÂNTAT DE FRICĂ PENTRU INTERLOPI! DECLARAȚIILE MANELISTULUI ÎN FAȚA ANCHETATORILOR

„Dispune arestarea preventiv a inculpaților: M.V.I., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, M.V.A., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, M.C., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, M.G., pentru săvârșirea infracțiunii de omor, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 31.08.2020 și până la data de 29.09.2020, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpații Maftei Victor Ion, Maftei Valerică Andrei, Maftei Cătălin, Maftei George. Respinge cererile inculpaților, prin apărători, de luare a unei alte măsuri preventive”, a fost sentința pentru primii patru retinuti, pe 31 august. De asemenea, „dispune arestarea preventivă a inculpatului M.I., pentru săvârșirea infracțiunii de omor pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 01.09.2020 și până la data de 30.09.2020, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Maftei Ionuț. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de luare a măsurii arestării la domiciliu”.