Furtună cu tunete și fulgere la noapte în România! Prognoza ANM până pe 18 martie

Publicat: 08/03/2019 | 17:21

Furtună cu tunete și fulgere la noapte în România! Meteorologii anunță că temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă a anului. ANM a anunțat că vremea continuă să fie în general frumoasă în toate regiunile, dar la noapte vom avea averse, ploi, tunete și fulgere.

Izolat, la noapte, vor apărea ploi în Oltenia însoțite de tunete și fulgere.

Meteo 11 – 18 martie 2019

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice și la munte.

În intervalul 11.03.2019 – 18.03.2019, Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile din vestul și sud-vestul teritoriului.

Cod galben de vânt

Agenția Națională de Meteorologie a prelungit, marţi, avertizările Cod galben de vânt, valabile pentru București și mai multe județe din țară. Meteorologii ANM au emis, marți după-amiază, noi atenționări Cod galben de vânt pentru județele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, valabile până la ora 18:00. În acest interval se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 55…65 km/h; iar la altitudini de peste 1800 m, 90…100 km/h, spulberând zăpada.

Și județele Vaslui, Botoşani, Iaşi, Galaţi, Suceava, Constanța și Tulcea se află sub atenționare cod galben de vreme severă până la ora 17:00. Se vor semnala intensificari locale ale vantului, cu viteze la rafala de 55…60 km/h. Alte 19 județe și Capitala s-au aflat până la ora 15.00 sub cod galben de vânt.

Citește și...