Gabriela Firea a declarat război rablelor din Bucureşti. Ce măsuri ia primarul general

Publicat: 27/11/2017 | 23:11
Gabriela Firea a declarat război rablelor din Bucureşti. Ce măsuri ia primarul general

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că intenţionează să pună "stop" maşinilor vechi din Capitală, pentru că acestea afectează nu numai circulaţia, ci şi poluează aerul pe care îl respiră bucureştenii, cu consecinţe grave asupra sănătăţii.

„Trăim într-un oraş aglomerat, cu foarte multe maşini. De la începutul anului şi până în prezent, avem peste 100.000 de maşini second hand înmatriculate în Capitală. Rablele Europei au ajuns la noi, la Bucureşti. Suntem într-o colaborare continuă şi într-un dialog cu doamna viceprim-ministru, cu doamna ministru al Mediului, pentru identificarea unor soluţii, astfel încât să punem un stop acestui exod de rable în Capitală, pentru că ele nu afectează doar circulaţia, ci afectează grav şi starea noastră de sănătate, mediul ambiant, pentru că creează poluare şi nu cred că este de dorit”, a afirmat Firea, la DIGI24.

Ea a adăugat că degeaba cumpără municipalitatea 400 de autobuze Euro 6, 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi.

Citește și...