Gabriela Firea, acuzații dure guvernului: „Cinicii trimit pacienții în alte orașe, ca să fie panică”

Publicat: 25/07/2020 | 10:28
Gabriela Firea, acuzații dure guvernului: „Cinicii trimit pacienții în alte orașe, ca să fie panică”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, este, din nou, extreme de înverșunată pe guvern. Firea spune că Guvernul, împreună cu șeful DSU, Raed Arafat, trimit oamenii aflați în stare gravă la alte spitale din orase doar pentru a crea panică în rândul românilor.

Gabriela Firea a venit cu un argument la acuzațiile făcute: „În București sunt 45 de spitale de stat. Doar 5 în lupta Covid. Cinicii din Guvern trimit pacienți în alte orașe. Ca să fie panică”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Primarul Capitalei reacționează după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a luat măsura vineri de a trimite un pacient aflat în stare gravă din București, la un alt spital în Craiova.

„Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, a anunțat, vineri Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Transferul a avut loc cu un elicopter al MAI

Mai mult, transportul pacientului de vineri s-a făcut intubat și ventilat mecanic și s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

România a raportat vineri 1.119 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, un nou record, din 22.532 de teste. Din totalul testelor efectuate în 24 de ore, 9.693 au fost realizate la cerere. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. La ATI sunt internați 301 pacienți, o  creștere față de ultima raportare. În ultimele 24 de ore, au decedat 24 de persoane, pacienți care au prezentat comorbidități.