Gestul făcut de Gabriela Firea față de familia Prodan, după moartea cântăreței: i-a acordat titlul de excelență

Autor:
Publicat: 20/04/2018 | 09:33

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, joi, instituirea unui titlu de excelenţă post-mortem care să fie acordat tuturor personalităţilor din ţară, inclusiv cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan, dar şi actriţei Carmen Stănescu. Propunerea a fost aprobată.

Având în vedere multiplele solicitări pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor persoane ale României de a le fi recunoscute excelenţa, vom institui un titlu de excelenţă post/ mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară. Ionela Prodan, doamna cântecului popular şi doamnei Carmen Stănescu”, a declarat Gabriela Firea, în debutul şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, propunerea ca Ionela Prodan să primească un astfel de titlu de excelenţă a fost aprobată cu 39 de voturi pentru şi două împotrivă, iar cea pentru Carmen Stănescu a fost, de asemenea, aprobată cu 41 de voturi pentru.

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, a anunţat Spitalul Elias, acolo unde artista era internată de pe 16 martie ca urmare a „acutizării unor afecţiuni cronice”.

Actriţa Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani. Actriţa s-a născut în Bucureşti, pe 29 iulie 1925. A interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Naţional, precum şi a altor instituţii de profil din Bucureşti. A jucat comedie, dramă şi tragedie cu aceeaşi forţă artistică. A făcut carieră şi în televiziune, alături de Mişu Fotino, care i-a fost partener în multe emisiuni de divertisment. În 2003 a lansat cartea autobiografică „Destăinuiri”. Carmen Stănescu a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Cultural” clasa a III-a (1967), „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.