Gafă ireală la Pro TV! Ce a apărut pe ecran în timpul emisiunii Șef Sub Acoperire

Publicat: 23/10/2019 | 09:47
Gafă ireală la Pro TV! Ce a apărut pe ecran în timpul emisiunii Șef Sub Acoperire

Gafă de proporții a celor de la postul Pro TV. În timpul emisiunii ”Șef sub acoperire” – care a durat 53 de minute, telespectatorii (dar nu numai ei, ci un membru CNA) au observat că, pe ecran, a apărut sigla unei companii timp de… 14 minute. În astfel de condiții, Consiliul Național al Audiovizualului a luat atitudine, considerând că totul a fost, de fapt, publicitate mascată.

Cristina Pocora – membru CNA – a considerat că a fost vorba despre o ”sfidare pe față”, sigla BGS apărând timp de 14 minute, fiind vorba despre un adevărat ”bombardament” mediatic. Cristina Pocora a precizat că va solicita și monitorizarea celorlalte ediții ale emisiunii ”Șef sub acoperire”.

„Am făcut această autosesizare pentru că s-a întâmplat ca într-o joi seară să am televizorul deschis pe Pro TV și să apară această emisiune. Când am auzit prima dată BGS, nu mi-a sărit părul din cap, dar mi s-a părut atât de agresivă, că apărea BGS în fiecare secundă (…) Mie mi se pare că suntem sfidați pe față. Mi s-a părut foarte agresiv. Efectiv m-am simțit bombardată și jignită. Văzând toată această monitorizare, voi cere și monitorizarea celorlalte ediții cu ceilalți Șefi sub acoperire. Pentru că, din punctul meu de vedere, este o publicitate mascată și nu este una de bun simț. Mi se pare că este una foarte agresivă chiar și pentru felul meu de indulgent de a privi lucrurile”, a declarat Cristina Pocora, membru CNA, conform paginademedia.ro.

S-a votat în unanimitate

Cristina Pocora a venit și cu propunerea de amendă, de 10.000 de lei. „Nu aș fi mers până aici dacă Pro TV nu ar fi fost televiziunea cu cea mai mare audiență, dacă ora nu era aceea și dacă nu ne-am fi obișnuit că Pro TV dă tendința în piață și inspiră pe mai departe și alte televiziuni”, și-a justificat Pocora propunerea.

Sancțiunea a fost votată în unanimitate de membrii prezenți în ședința publică: Cristina Pocora, Alex Kocsis, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu, mai precizează sura citată mai sus.