Acasă » Știri » Gătești mâncare la „air fryer”? Cât de sănătoasă este, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru

Gătești mâncare la „air fryer”? Cât de sănătoasă este, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru

De: Mihaela Ioana 07/03/2025 | 08:53
Gătești mâncare la air fryer? Cât de sănătoasă este, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru
Cât de sănătos este air fryer-ul, de fapt? Sursa foto: captură YouTube / Profimedia

Tu obișnuiești să gătești mâncare la air fryer? Iată cât de sănătoasă este această metodă, de fapt! Dragoș Pătraru rupe tăcerea despre aparatele pe care tot mai mulți români le-au cumpărat în ultimii ani!

Utilizarea air fryer-ului a câștigat rapid popularitate în România, mulți alegând această metodă de gătit ca alternativă la prăjirea tradițională, care este considerată adesea nesănătoasă. Cu toate acestea, în ciuda entuziasmului cu care au fost promovate aceste aparate, tot mai multe voci ridică sub semnul întrebării beneficiile acestora.

Potrivit lui Dragoș Pătraru, românii au „îmbrățișat” rapid această metodă de gătit, iar air fryer-ele s-au vândut cu aceeași rapiditate cu care se dădeau tigăile la supermarket în urmă cu câțiva ani.

„Atât li s-a spus românilor să o lase mai moale cu prăjeala, că e nenorocire pentru sănătate, încât oamenii au îmbrățișat această nouă metodă de a găti, folosind air fryer-ul. Și când spun au îmbrățișat, chiar au luat, tată, air fryer-ul de pe raft, și au fugit cu el acasă. S-au terminat stocurile în magazinele dedicate, se vând astea cum se dădeau cândva tigăile la supermarket. Să fie asta, însă, soluția pentru o viață sănătoasă?”, a mărturisit Dragoș Pătraru pe YouTube.

Citește și: Boala pe care o cauzează vaparea. Un dentist din Londra trage un uriaș semnal de alarmă

Dragoș Pătraru, despre utilizarea air fryer-ului

Dragoș Pătraru atrage atenția asupra faptului că apar tot mai multe informații care sugerează că acest aparat nu este chiar atât de benefic pe cât se credea inițial. Utilizarea frecventă a air-fryer-ului ar putea fi chiar mai periculoasă decât prăjirea clasică, iar efectele nu trebuie ignorate.

„Că acum, după ce toată lumea și-a luat o astfel de sculă de gătit, apar tot mai multe informații că n-ar fi cu nimic mai bune, ba chiar ar fi mai toxice decât prăjirea și că să nu le mai folosim atât. Așadar, cum e cu aparatele astea, air fryer-e? Sunt sau nu periculoase pentru sănătate? Un răspuns scurt, dacă n-aveți timp: depinde. Depinde cu ce comparăm, depinde cât de frecvent le folosim, chiar și tipul de aparat poate să facă diferența”, a adăugat Dragoș Pătraru.

 

Citește și: Experții de la Harvard au dat verdictul! Care este cea mai bună dietă din lume, care topește kilogramele în plus

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×