Ger de -20 de grade Celsius în țară. Autoritățile din marile orașe, în stare de alertă

Publicat: 30/11/2018 | 08:10
Ger de -20 de grade Celsius în țară. Autoritățile din marile orașe, în stare de alertă

Ger de -20 de grade Celsius în țară. Gerul ia în stăpânire România. Va fi extrem de frig în toată țară. Vineri noapte, de exemplu, în depresiuni şi în Bucovina termometrele vor indica minus 20 de grade Celsius, iar în Capitală, minus 10 grade Celsius. În sud-estul ţării, vântul a făcut până acum probleme. A spulberat zăpada de pe câmp, pe şosele, iar zeci de maşini au derapat ori au rămas blocate în coloană. Portul Constanța rămâne deocamdată închis, informează site-ul stirileprotv.ro.

O alertă de ger puternic a fost emisă de specialiştii Severe Weather Europe, iar proiecţiile arată că în România va fi deosebit de frig în zilele imediat următoare, urmând a se înregistra -12, chiar şi -16 grade Celsius. În raport se precizează că în România se vor înregistra temperaturi mai scăzute cu 12 grade Celsius în ultimele zile din noiembrie, faţă de cifrele normale pentru această perioadă. (Angajeaza-te si castiga 10.000$ lunar!)

Specialiştii Severe Weather Europe precizează că un val de ger puternic, care vine de pe teritoriul rusesc se îndreaptă spre Europa şi va ajunge deasupra României, urmând a fi prezent şi pe parcusul zilelor următoare.

În Constanța, faleza Cazinoului a îngheţat bocnă. Au fost montate cinci containere unde pot fi donate haine pentru cei nevoiași. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

“Este o idee foarte bună, pentru că toţi avem nişte haine acasă pe care nu le folosim şi stau acolo, ocupă loc degeaba. E un gest frumos”, spune un constățean.

Ger de -20 de grade Celsius în țară: ”Unii necesită internare…”

În Braşov, 10 oameni fără adăpost au fost duşi, de urgenţă, la spital. Trei dintre ei, aflaţi la un pas de comă, se află şi acum sub supraveghere. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov: “Sunt încălziţi uşor, uşor, ajung la temperatura normală de 37 de grade. Unii tot necesită internare pentru că această procedură necesita timp.”

În unele oraşe din Moldova, asistaţii sociali au fost rugaţi să îi ajute pe vârstnici. Le-au tăiat lemne, le-au făcut focul în sobe şi i-au hrănit. Meteorologii au emis o nouă avertizare de frig cumplit şi vânt puternic valabilă până duminică.  (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

Citește și...