Germania anchetează posibilitatea unui sabotaj în cazul defecțiunii la avionul lui Merkel

Publicat: 30/11/2018 | 12:05
Germania anchetează posibilitatea unui sabotaj în cazul defecțiunii la avionul lui Merkel

Autoritățile germane investighează posibilitatea unui sabotaj în cazul defecțiunii suferite de avionul care o transporta pe cancelarul Angela Merkel la summitul G-20 din Argentina, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de cotidianul Rheinische Post.

Avionul Airbus A340, în care cancelarul german Angela Merkel călătorea, împreună cu delegația germană, pentru a ajunge la summitul G20, a fost forțat să aterizeze la scurt timp de la decolarea de la Berlin, din cauza unor probleme tehnice.

Căpitanul avionului a informat pasagerii că a decis să aterizeze de urgență la aeroportul Cologne-Bonn, din nord-vestul Germaniei, în urma unor „probleme care au afectat mai multe sisteme electrice”.

Aeronava a aterizat în siguranță la aeroportul Cologne-Bonn, urmând ca Merkel și delegația germană să-și continue călătoria până în Argentina la bordul unui curse comerciale.

Sursele citate au precizat însă că este ceva uzual ca anchetatorii să urmărească „toate direcțiile” în cazul unui astfel de incident, informează agenția Bloomberg.

Portalul de știri Spiegel Online a relatat că sistemul de comunicații al avionului s-a defectat, astfel că piloții nu au mai putut contacta turnul de control.

Citește și...