Gest de mare omenie. Un sătmărean i-a donat o parte din ficat unei necunoscute, fără a-i cere nimic în schimb

Publicat: 18/01/2018 | 17:11

Romeo Kulcsar şi Anett Marcuş sunt doi tineri care s-au cunoscut prima dată în 2017, după 20 de ani de vecinătate, Romeo fiind din Tăşnad şi Anett dintr-o localitate alăturată, Chereuşa. Întâlnirea lor nu a fost una obişnuită, ca altor tineri, de 23 respectiv 24 de ani, ci a fost una menită să spună o poveste. Romeo şi-a dorit să o cunoască pe Anett după ce a auzit că tânăra are nevoie de un transplant de ficat, în urma unei ciroze hepatice autoimune, oferindu-i din start sprijinul său, mai exact arătându-şi dorinţa să îi doneze o bucată de ficat, fără ca măcar să ştie dacă sunt compatibili sau nu. (VEZI ŞI: CANCAN.ro a vorbit cu clujeanul care e hotărât să o salveze pe cântăreaţă. Îi donează Denisei o parte din ficatul lui: ”Am crescut cu muzica ei…”)

Transplantul a avut loc la mijlocul lunii ianuarie, după multe luni de controale şi analize, şi a fost unul de succes. Odată încheiată, povestea lor a fost spusă pe grupul de Facebook al oraşului Tăşnad, de Cristian Irimuş.

„Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moştenit o celulă moartă la ficat… Romeo, fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca (locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei şi i-a sărit imediat în ajutor! Neştiind dacă grupele sanguine se potrivesc sau nu! PUR ŞI SIMPLU I-A SPUS CĂ ÎI DONEAZĂ EL! Şi-au avut noroc! Din noiembrie «colindă» spitalele ca să le coincidă toate probele… A fost totul în regulă!

Aşa că ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! După o operaţie de opt ore, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, Romeo i-a donat Anettei o bucăţică din ficatul lui! Operaţia a reuşit, iar cei doi sunt bine!”, scrie Cristian Irimuş.

Gestul lui Romeo a impresionat toată comunitatea din judeţul Satu Mare, nu doar pentru că şi-a riscat propria sănătate pentru a oferi unei necunoscute o şansă la viaţă, ci şi că a făcut acest gest dezinteresat şi fără nici o pretenţie financiară. (NU RATA, AICI: S-a vazut cu sora lui de rinichi! Cum a decurs intalnirea dintre Arsinel si tanara cu care imparte organele aceluiasi donator)

Când îi vorba să salvezi o viaţă nu stai să calculezi cât curaj ai…. Am dat declaraţie la notar că de bună voie şi neforţat de nimeni fac gestul ăsta… Dacă eu eram în locul ei şi mie mi-ar fi plăcut să mă ajute cineva!”, afirmă Romeo, după ieşirea din operaţie.

Cei doi sunt în prezent în Bucureşti, la Spitalul Fundeni, starea lor de sănătate fiind una bună.

ADRIAN LUCIAN

Citește și...