Gheorghe Dincă, primele declarații din pușcărie: „Nu recunosc infracţiunile”. Ce mesaj le-a transmis familiilor Alexandrei și Luizei

Publicat: 25/10/2019 | 13:03

Gheorghe Dincă a îngrozit întreaga Românie prin crimele pe care le-a recunoscut în fața anchetatorilor, însă cazul ”Caracal” rămâne o ecuație cu foarte multe necunoscute. Nu există indicii care să confirme, spre exemplu, că ”Monstrul din Caracal” a ucis-o pe Luiza Melencu. Chiar și familia Alexandrei Măceșanu speră ca adolescenta să fie în viață, în pofida faptului că specialiștii INML au transmis rezultate conform cărora ADN-ul fetei a fost descoperit în urma expertizării fragmentelor osoase prelevate de cuptorul improvizat descoperit în curtea lui Dincă. 

Iată că Dincă face primele declarații din spatele gratiilor, iar ceea ce spune este cutremurător. Nu își recunoaște infracțiunile de omor, însă nu neagă crimele. Spune că nu are ”cuvinte sufieciente de adresat familiilor fetelor omorâte”, iar concluzia este că rămâne pe aceeași ”linie”. Le-a ucis și pe Alexandra Măceșanu, și pe Luiza Melencu. Dincă nu recunoaște că a făcut parte dintr-o rețea de trafic de persoane, așa cum s-a vehiculat, transmițând, din pușcărie, că a fost doar un ”lup singuratic”. Ipoteza este contestată vehement de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, însă Dincă pozează, iată, în criminalul care a acționat de unul singur.

„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a mărturisit Gheorghe Dincă.

Luiza și Alexandra, luate la ocazie de Dincă

Vă reamintim că Alexandra Măceșanu, născută pe 15 septembrie 2003 și originară din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost răpită de Gheorghe Dincă miercuri, 24 iulie. A doua zi după ce a dispărut, adolescenta a reușit să sune de trei ori la serviciul unic de urgență, însă, salvatorii nu au reușit să o ia din Casa Groazei din Caracal. Cu câteva luni înainte ei, monstrul de 66 de ani a răpit-o pe Luiza Melencu, născută pe 2 decembrie 2000. Ea a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă pe 14 aprilie și de atunci nimeni nu a mai văzut-o.

Pe 9 septembrie, Luiza Melencu ar fi început clasa a XII-a la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţoiu” din Craiova, însă… în locul ei, la festivitate au fost doar mama și bunicul, care au transmis mesaje sfâșietoare.

Citește și...