Gheorghe Mărmureanu, anunţ important! Când va fi lovită România de un cutremur uriaş: „Avem un centru unde se controlează tot ce se întâmplă în lume”

Publicat: 28/05/2020 | 08:02
Gheorghe Mărmureanu, anunţ important! Când va fi lovită România de un cutremur uriaş: „Avem un centru unde se controlează tot ce se întâmplă în lume”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului oferă toate informațiile necesare legate de evoluția fenomenului seismic în România și nu numai.

În ultima perioadă, în țara noastră au fost înregistrate 18 cutremure, au anunțat specialiștii INFP, acestea având magnitudini mici sau medii. Bineînțeles, există temerea că România ar putea fi afectată, în următoarea perioadă, de un cutremur major, iar Gheorghe Mărmureanu – director onorific al INFP – spune că o astfel de activitate seismică este absolut normală, peste tot în lume, iar oamenii nu ar trebui să fie panicați.

Mai mult, Gheorghe Mărmureanu este de părere că România nu va fi lovită de un cutremur major în următoarii 15-20 de ani. (CITEȘTE ȘI: GHEORGHE MĂRMUREANU, DECLARAȚII ÎNGRIJORĂTOARE DUPĂ CUTREMURUL DE 4,5 GRADE DIN VRANCEA: “SE VA RUPE ÎN DOUĂ”)

Gheorghe Mărmureanu: ”Lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale…”

Activitatea seismică este frecventă, în toare regiunile globului, iar aceste manifestări tectonice sunt studiate, în permanență, de specialiști. Gheorghe Mărmureanu declară că există un astfel de centru în Viena, activitatea seismică de pe întreg globul fiind atent monitorizată.

În ceea ce privește România, directorul onorific INFP ne asigură că ne aflăm într-o perioadă ”normală” în ceea ce privește activitatea seismică. Un cutremur major în România nu se va produce în țara noastră, spune Gheorghe Mărmureanu, oferind și in interval destul de mare de timp, potrivit informațiilor pe care le deține și care sunt analizate de specialiștii INFP.

”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea. Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume. Lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale. Tot ce se produce în această parte a lumii sunt datorate mișcărilor din Marea Adriatică. În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV. (VEZI ȘI AICI: GHEORGHE MĂRMUREANU, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR DUPĂ CUTREMURUL DIN ALBANIA. CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA)