Gimnasta Elena Shushunova a murit! A fost rivala Danielei Silivaş la Jocurile Olimpice de la Seul

Publicat: 16/08/2018 | 14:25

Tragedie în lumea sportului mondial! Elena Shushunova, campioană olimpică absolută la Jocurile Olimpice de vară de la Seul 1988, a murit la numai 49 de ani, joi dimineață (16 august). Momentan nu se știe cu exactitate cauza morții, însă există anumite speculații referitoare la niște complicații apărute în urma unei pneumonii.

Federaţia Rusă de Gimnastică susține că Elena Shushunova „a murit brusc”, joi dimineaţă.  Presa din Rusia susţine că dubla campioană olimpică a decedat în urma unor complicaţii apărute din cauza unei pneumonii.

Elena Shushunova a fost principala adversară a Danielei Silivaş la Jocurile Olimpice din 1988, reuşind să obţină medalia de aur la individual compus după ce a fost notată cu 10.00 la sărituri şi sol. Daniela Silivaş a primit 10.00 la paralele şi sol, dar reprezentanta Uniunii Sovietice a terminat pe primul loc pentru un avans de 0,025 puncte, potrivit Mediafax.

La ediţia respectivă a Jocurilor Olimpice, Shushunova a mai obţinut medalia de aur în concursul pe echipe, argint la bârnă şi bronz la paralele. De asemenea, regretata gimnastă a câştigat cinci medalii de aur la Campionatele Mondiale.