Ginerele soților Ceaușescu a executat Muzeul Național de Artă pentru ”moștenirea” dictatorilor! E vorba de…

Autor: I.D.
Publicat: 06/06/2018 | 23:23

La scurt timp după evenimentele sângeroase din decembrie 1989, averea familiei Ceaușescu era confiscată! Bani, tablouri și alte obiecte de valoare erau ridicate din ”palatele” celor care au condus România cu mână dictatorială, dar și de la cei care au avut legături cu liderul comunist. (Promotiile zilei la monitoare) Între ei, profesorul Mircea Oprean, nimeni altul decât soțul Zoiei Ceaușescu, decedată între timp. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă dezvăluie cum a reușit profesorul să dea lovitura în instanță, după 29 de ani.

Mircea Oprean, fostul soț al Zoiei Ceaușescu, a obținut, după ani și ani de procese, averea confiscată imediat după Revoluție! Concret, este vorba, în cazul lui Oprean, de 11 tablouri de valoare! (Reduceri mari la jocuri PC) Profesorul a câștigat în instanță, după ce a dat în judecată Muzeul Național de Artă al Românei. Astfel, Muzeul a fost executat silit. (CITEȘTE ȘI: PARTAJ DE MILIOANE DE EURO PE AVEREA NABABULUI ”LUKI”!)

Pe 9 februarie, anul acesta, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de încuviințare a executării silite a Muzeului Național de Artă al României, după cererea pe care Oprean o făcuse. De asemenea, se vor adăuga și cheltuielile pentru executarea silită.

Judecătoria Sectorului 4 a anunțat că decizia luată este fără cale de atac, astfel că ginerele lui Nicolae Ceaușescu și-a redobândit averea pentru care a luptat 29 de ani. Acesta a mai câștigat și o sumă importantă de bani, care-i fusese confiscată, un pic peste 100.000 de lei. (VEZI AICI: AVEREA FABULOASĂ A SOȚILOR REGHECAMPF-PRODAN! AU 11 CASE ȘI…)

Zoia a murit, soțul s-a luptat până-n pânzele albe

După Revoluție, Mircea Oprean și soția lui, Zoia Ceaușescu, au fost acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, iar procurorii au dispus confiscarea mai multor bunuri, tablouri, statui, covoare, cărţi, albume de artă.

De asemenea, celor doi li s-au confiscat și mai multe sume de bani. Ar fi fost vorba și de economii CEC, pe care aceștia le-au recuperat mult mai târziu. Zoia Ceaușescu înceta din viață pe 20 noiembrie 2006, astfel că soțul ei a dus lupta mai departe, pentru a intra în posesia obiectelor confiscate. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL PE AVEREA STELEI POPESCU! FAMILIA NU POATE VINDE BLOCUL CONSTRUIT DE ARTISTĂ!)

Mircea Oprean a recâștigat, astfel, picturi de o valoare inestimabilă, de Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Alexandru Ciucurencu, Theodor Pallady, Ştefan Luchian sau Francisc Şirato.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)