Românii petrec 1 Mai la coadă la mici

Publicat: 01/05/2020 | 12:50

Grătarele din pădure s-au „mutat” în oraș, în plină pandemie, iar românii au ajuns să petreacă 1 Mai la coadă la mici. Imaginile pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, le-a obținut în București sunt mai mult decât sugestive. Respectând distanțarea socială, oamenii s-au încolonat cuminți la cozi „kilometrice”. (CITEȘTE ȘI: VAMA VECHE E PUSTIE DE 1 MAI! IMAGINILE TRISTEȚII PE LITORAL ÎN TIMP DE CORONAVIRUS)

Imaginile sunt grăitoare! Dacă nu se poate merge la mare, măcar mici să mâncăm! Este deviza pe care au adoptat-o oamenii din zona Obor și nu numai. După unul-două „tururi” de piață, clienții se așezau, altădată, liniștiți, la o bere sau un șpriț. Ei, astăzi, PA bere, PA șpriț, dar rămâne celebrul mic, care, surpriză generală, se vinde. Ca pâinea caldă! Terasa e închisă, dar, pentru că e 1 Mai, excepția a dat din coate și a deschis gemulețul de la grătar, unde au început, de la primele ore, să sfârâie micii. Și să se adune oamenii. Ca la urs!

E coadă uriașă la mici. Românii petrec cum pot pe timp de pandemie

Coadă uriașă, reguli respectate

Imaginile pe care CANCAN.RO vi le propune sunt argumentul clar că românii petrec de 1 Mai, chiar dacă restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus nu s-au ridicat. Sigur, nu se stă la mese, dar zecile de oameni s-au așezat, civilizat și conform ordonanțelor (la o distanță de 2 metri unul de celălalt), la coadă. Și ce coadă! Ca-n vremurile bune, nu chiar demult apuse, pe când sâmbetele și duminicile se transformau într-o mare de oameni. (NU RATA: ANUL TRECUT DISTRACȚIILE ERAU ÎN TOI… CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM PE PLAJA DIN MAMAIA)

Multă răbdare! Asta pare să-i caracterizeze pe cei care au pus ochii pe mici și nici gând să renunțe la preparatele culinare despre care se zice că sunt tradiționale românești. Spunem noi, turcii, sârbii sau cehii au variantele lor! În fine, ce mai contează: românul duce tradiția mai departe! Iar scenele de la „Terasa Obor” s-au repetat, de-a lungul zilei, și în alte locuri „consacrate” micilor, cum ar fi la „Gil” ori la „Cocoșatu” (vezi video de mai sus).

NOTĂ: Micii sunt doar la pachet, pentru acasă!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...