Acasă » Știri » Greșeala MAJORĂ pe care românii o fac la masa de Paște. Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

Greșeala MAJORĂ pe care românii o fac la masa de Paște. Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

De: Mihaela Ioana 20/04/2025 | 16:05
Greșeala MAJORĂ pe care românii o fac la masa de Paște. Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Mihaela Bilic, sfat prețios/ Sursa foto: La Măruță

Mulți români fac această greșeală la masa de Paște, fără să se gândească la consecințe! Mihaela Bilic avertizează! De ce trebuie să se țină cont în timpul sărbătorilor pascale? Toată lumea trebuie să știe!

Masa de Paște este, de obicei, un adevărat festin culinar, asta pentru că este bogată, variată și pregătită cu grijă. Cu toate acestea, puțini știu că se ascunde o capcană periculoasă. Nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem în această perioadă este să mâncăm prea mult, prea repede.

„Cred că cel mai bine ar fi să încercăm să nu mâncăm totul la o masă. Aici este greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult o dată. Și mâncăm mult la o singură masă”, a mărturisit Mihaela Bilic în emisiunea „Vorbește lumea”.

Citește și: Alimentul care nu trebuie să lipsească de la masa de Paște, potrivit medicului Mihaela Bilic: „Aș mânca tot timpul”

Mihaela Bilic, sfat prețios pentru masa de Paște

Pentru a preveni astfel de situații, Mihaela Bilic recomandă un lucru simplu! Trebuie doar să ne dozăm porțiile și să mâncăm pe reprize. Chiar dacă suntem tentați să guste din toate felurile puse pe masă, este mai sănătos și mai înțelept să le savurăm treptat, pe parcursul zilei sau al întregului weekend.

„Avem doar două zile, nu doar una, două zile în care o să fie doar despre mâncare. Sau două zile jumate, dacă o luăm din noaptea de Înviere. Nu ne ia nimeni farfuria din față. De ce spun că nu trebuie să mâncăm totul o dată? Pentru că în felul ăsta, luând-o treptat sau mâncând, nu știu, la 3-4 ore alt fel de mâncare putem să întindem pe perioada celor două zile tot meniul. Și cantitatea face diferența”, a mai spus Mihaela Bilic.

Concluzia? Moderația este cheia! A mânca cu poftă nu înseamnă a mânca totul dintr-o dată. Paștele ar trebui să fie o sărbătoare a echilibrului, familiei și a bucuriei, nu a excesului care ne pune sănătatea în pericol.

Citește și: Mănânci în fața televizorului? Mihaela Bilic a spus adevărul: Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×