„Grupa morții” pentru tricolore la Europeanul de handbal feminin!

Autor: Cristian P
Publicat: 13/06/2018 | 09:00
Echipa feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa D (Brest) a Campionatului European 2018 din Franţa (29 noiembrie – 16 decembrie), alături de Norvegia, Germania şi Cehia, conform tragerii la sorţi care a avut loc ieri la Casa Radio din Paris.

România, care a participat la toate ediţiile Campionatului European, cu excepţia celei din 2006, are cea mai bună clasare un loc 3 în 2010, iar la ultima ediţie, din 2016, a ocupat locul 5.

Din Grupa D, cu jocuri la Brest, Norvegia are şapte titluri europene în palmares, ultimele două în 2014 şi 2016, Germania are un argint în 1994 şi un loc 6 la Campionatului European 2016, în timp ce Cehia a ocupat locul 10 la ediţia din 2016.

„Este o grupă de Campionat European, este dificil să spui că îţi doreşte o grupă uşoară, pentru că dacă îţi doreşti o performanţă, mai devreme sau mai târziu trebuie întâlnite echipele cele mai puternice. Strict legat de grupa noastră, întâlnim iarăşi Norvegia, văd că suntem abonaţi. Norvegia nu are nevoie de prezentare. Întâlnim o echipă a Germaniei care încearcă să-şi facă loc în lumea bună a handbalului şi o echipă a Cehiei contra căreia avem o luptă de dat. Nu vreau să vorbesc de locuri, vreau doar o calificare în grupa principală, cu şanse de a accede în partea superioară a clasamentului final”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Dedu a adăugat că este încă devreme de vorbit despre obiectivul fetelor şi acesta va fi stabilit în perioada următoare.

România va juca primul meci pe 1 decembrie cu Cehia, apoi cu Germania (3 decembrie) şi cu Norvegia (5 decembrie).

Primele trei echipe din fiecare grupă se califică în grupele principale, de câte şase echipe, cu meciuri la Nancy şi Nantes. Semifinalele au loc la Paris (14 decembrie), ca şi finalele (15 decembrie).

 

Grupele Campionatului European 2018

Grupa A (Nantes): Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia;

Grupa B (Nancy): Franţa, Muntenegru, Rusia, Slovenia;

Grupa C (Montbeliard): Ungaria, Spania, Olanda, Croaţia;

Grupa D (Brest): Norvegia, România, Germania, Cehia.

Citește și...