Haos pe litoralul românesc, în acest weekend. Ce se întâmplă cu prețurile cazărilor

Autor:
Publicat: 14/08/2020 | 10:50
Haos pe litoralul românesc, în acest weekend. Ce se întâmplă cu prețurile cazărilor

În acest weekend, patronii de hoteluri se așteaptă la un nou haos! Turiștii au dau năvală pe site-urile cu rezervări, așa că începând de astăzi, litoralul va fi full de oameni care vor să se distreze, chiar dacă ne aflăm încă în pandemie. 

Și weekendul acesta se anunță a fi nebunie pe litoralul românesc! Patronii de hoteluri, vile și pensiuni au redus prețurile cazărilor, în plin sezon, pentru a nu rămâne cu camere neocupate, ceea ce s-a dovedit a fi un mare motiv de bucurie pentru toți turiștii.

Același lucru s-a întâmplat și weekendul trecut, atunci când patronii au procedat în aceeași manieră, pentru a atrage clienții.

Record pe litoralul românesc, weekendul trecut

Weekendul trecut au fost prezenți pe litoralul românesc nici mai mult, nici mai puțin de 130.000 de turiști, cu 70.000 mai mulți decât erau așteptați. Chiar dacă se află în plin sezon estival, patronii de hoteluri și pensiuni au redus prețurile, pentru a atrage și mai mulți turiști.

„Noi spunem că oferim servicii de 5 stele, dar prețurile sunt de 3 stele. E singura atitudine potrivită de a ieși din situația asta. Pentru că altfel vom fi sancționați cu grade foarte reduse de ocupare, ceea ce nu înseamnă altceva decât o sinucidere a operatorului economic”, a declarat Cristina Ciote, directorul unui hotel din Mamaia.

Prețuri cazare în Mamaia, în perioada 14-17 august 2020:

Hotel 4 stele

3 nopţi – de la 348 la 313

3 nopţi de la 548 la 258

Hotel 3 stele

3 nopţi- de la 373 la 354

3 nopţi  de la 489 la 375.

La pensiuni și vile de 2 stele, situația a fost un pic diferită. Pentru un pachet de 3 nopți de cazare, turiștii au plătit chiar și 300 – 350 de lei. Cu toate acestea, Industria HoReCa a fost extrem de afectată de pandemia de coronavirus, mai exact de măsura închiderii teraselor la ora 23. Vânzările restaurantelor s-au prăbuşit cu nu mai puţin de 40 la sută din cauza acestui lucru.