Hierro, noul selecționer al Spaniei!

Autor: Cristian P
Publicat: 14/06/2018 | 12:52
Fernando Hierro, fostul fundaş şi căpitan al lui Real Madrid, este noul selecţioner al Spaniei, conform deciziei luate de Federaţia spaniolă de fotbal la câteva ore după demiterea lui Julen Lopetegui, care marţi a semnat pentru Real Madrid, relatează AS.

Hierro, 50 de ani, care din noiembrie 2017 ocupa postul de director sportiv al naţionalei Spaniei, va conduce campioana mondială din 2010 la turneul final al Cupei Mondiale 2018 din Rusia. Ca jucător, Hierro a evoluat 14 sezoane la Real Madrid cu care a câştigat cinci titluri, trei trofee de Liga Campionilor şi două în Cupa Intercontinentală.

Federaţia spaniolă de fotbal l-a demis ieri pe selecţionerul Julen Lopetegui, a anunţat preşedintele Luis Rubiales, cu doar două zile înainte de debutul împotriva Portugaliei la Cupa Mondială 2018. „Ne-am văzut obligaţi să renunţăm la selecţionerul naţional, a declarat Rubiales la conferinţa de presă. Nu mă simt trădat. Julen Lopetegui a realizat o muncă impecabilă. Negocierile cu Real au avut loc fără o comunicare cu federaţia. Pentru găsirea unui înlocuitor se lucrează deja, vom comunica mai târziu”, a declarat Luis Rubiales.

Preşedintele Federaţiei spaniole a evitat să critice clubul Real Madrid pentru modul în care a acţionat, dar a reproşat întârzierea cu care a fost anunţat: „Real Madrid căuta un antrenor şi l-a găsit pe cel mai bun. Selecţionata este echipa tuturor spaniolilor şi selecţionerul lucrează pentru Federaţie. Nu putea face lucrurile de această manieră şi să mă avertizeze aşa de târziu. Federaţia spaniolă nu a fost pusă la curent decât cu cinci minute înainte de ieşirea unui comunicat. Relaţia cu Lopetegui s-a încheiat cu o strângere de mână. Cred că e un antrenor de top şi asta a făcut mai greu de luat decizia, dar este foarte important să ne gândim cum trebuie făcute lucrurile”.

Lopetegui a semnat un contract pe trei ani cu Real Madrid, unde îi va urma francezului Zinedine Zidane. Acesta s-a despărţit la sfârşitul lunii mai de gruparea din capitala Spaniei, la câteva zile după cel de-al treilea trofeu consecutiv în Liga Campionilor.

Lopetegui, care are 51 de ani, pregăteşte naţionala Spaniei din vara lui 2016, când l-a înlocuit pe Vicente del Bosque. Tehnicianul de origine bască îşi prelungise recent contractul cu La Roja până în 2020.

Spania face parte din Grupa B la CM 2018 şi va întâlni Portugalia vineri, la Soci, după care va juca împotriva Iranului (20 iunie, Kazan) şi a Marocului (25 iunie, Kaliningrad).

Citește și...