I s-a pus pata pe cluburi! Ludovic Orban: ”Unele ar trebui închise!”

Publicat: 11/07/2020 | 11:27
I s-a pus pata pe cluburi! Ludovic Orban: ”Unele ar trebui închise!”

Ludovic Orban crede că unele cluburi ar trebui închise, pentru că nu respectă regulile pe care autoritățile le-au impus. De asemenea, premierul a cerut intensificarea controalelor, în condițiile în care au crescut îngrijorător cazurile noi de infectare cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN AVERTIZEAZĂ ROMÂNII: „VIRUSUL NU IARTĂ PE NIMENI. VĂ ROG SĂ VĂ PESE DE APROPIAȚII DUMNEAVOASTRĂ!”

„Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o anaiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asfel de decizii”, a spus premierul, la o ședință care are loc la Ministerul de Interne.

Tot premierul spunea că vor urma controale în cluburile care nu respect legea. Și a detaliat, atenționând că acestea ar putea fi chiar închise din acest motiv. „Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a declarat Ludovic Orban.

I s-a pus pata pe cluburi! Ludovic Orban: ”Unele ar trebui închise!”

Obiectivul lui Victor Orban și al Guvernului pe care-l condude este limitarea răspândirii virusului. ”Nu putem reuși acest lucru dacă revenim la normal. Ce mai e închis? Restaurantele din spaţii închise, unde să-mi fie cu iertat, deşi am avut discuţii din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie, competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spaţii închise, concerte simfonice, opera. Astea au rămas sub restricţii pentru că în general ele au fost încadrate ca risc epidemilogic , cu cel mai mare risc epidemiologic în zona roşie”, a precizat premierul.