Ieșenii încheie sezonul în genunchi!

Autor: Cristian P
Publicat: 01/06/2019 | 14:39
Ieșenii încheie sezonul în genunchi!
FC  Botoșani s-a impus în derby-ul Moldovei în Copou cu Poli Iași cus corul de 2-0 (0-0).

Derby-ul de tradiție dintre cele două grupări care reprezintă Moldova în Liga 1 a fost mai mult de vacanță. Chiar dacă rivalitatea dintre cele două județe vecine în plan sportive este una uriașă, cei doi tehnicieni au preferat să alinieze două formule de start inedited. Cu mulți fotbaliști aflați deja în vacanță, atât Flavius Stoican cât și Liviu Ciobotariu au mizat la ultimul meci al lor pe băncile celor două formații pe mai mulțți jucători care au prins puține minute în acest sezon sau care chiar și-au făcut debutul în prima ligă a țării în derby-ul Moldovei.

Prima repriză a fost una modestă, cu puține ocazii la cele două porți și cu un joc de luptă la mijlocul terenului. Botoșănenii au avut o posesie mai bună dar cea mai mare ocazie le-a aparținut ieșenilor în minutul 7 când Rus a reluat cu capul dar Fraisl a reușit să scoată cu un reflex uimitor de pe linia porții.

A doua repriză a început cu un gol marcat de FC Botoșani. La trei minute de la reluarea partidei, Rodriguez a executat bine un corner de pe dreapta, Andrei Burcă a scăpat din marcajul lui Laurențiu Rus și a marcat cu capul. În minutul 53, Enriko Papa a fost aproape de a dubla avantajul botoșănenilor însă mingea reulată de el spectaculos din interiorul careului a trecut puțin pe lângă poartă. Imediat Corban, intrat în locul lui Târșa, a avut șansa de a majora scorul dar lobul său de finețe a ocolit spațiiul porții echipei pregătite de Flavius Stoican.

În minutul 67, austiracul Marcel Holzmann ia o acțiune pe cont propriu din propria treime șși duăă o cursă solitară de 70 de metri îi pasează lui Corban, acesta îi întoarce serviciul în șase metri, iar austiracul duce scorul la 2-0. Pe finalul partidei, Corban și Piftor au șansa de a majora scorul dar tabela a rămas nemodificată, FC Botoșani învingând cu 2-0 rivala din Copou.

Citește și...