Il mai tii minte pe Zoltan Ritli? Cum arata si cu ce se ocupa acum fostul mare portar al Stelei

Publicat: 06/01/2016 | 14:23
Il mai tii minte pe Zoltan Ritli? Cum arata si cu ce se ocupa acum fostul mare portar al Stelei

Considerat unul dintre cei mai buni portari din istoria post-decembrista a Stelei, Zoltan Ritli a ajuns de nerecunoscut. Acum in varsta de 47 de ani, fostul goalkeeper al ros-albastrilor nu poate sta departe de fenomenul care l-a consacrat.

Zoltan Ritli s-a nascut la data de 31 iulie 1968, in Satu Mare. A avut o cariera prodigioasa, adunand sute de prezente in prima divizie a fotbalului romanesc, a reusit sa castige doua titluri de campion in Liga 1 si doua Cupe ale Romaniei, cu Steaua Bucuresti, a fost selectionat in nationala Romaniei, iar in doua sezoane consecutive, 1994-1995 si 1995-1996, a fost ales cel mai bun portar din Divizia A.

zoltan ritli

Cariera lui a cunoscut un salt impresionant in 1996, cand a fost legitimat la Steaua, satmareanul jucand pentru ros-albastri pana in 2000. Acolo a cunoscut cele mai frumoase momente, reusind sa cucereasca cu echipa militara doua campionate, doua Cupe ale Romaniei, a evoluat in Champions League si Cupa UEFA dupa cum a imbracat tricoul nationalei de trei ori.

zoltan ritli

Am amintiri frumoase de la clubul Steaua. De pilda o partida memorabila a ramas pentru mine cea cu Fenerbahce Istanbul din turul I al Cupei UEFA. S-a terminat nul la Bucuresti iar ziarele de sport din acea vreme titrau ‘Ritli – Rustu 0-0’ deoarece portarii am fost in prim planul jocului. La Istanbul am castigat cu 2-1 si am mers noi mai departe.

La amintiri frumoase ar mai fi partida cu cu West Ham United, din turul II al Cupei UEFA, cand tot asa am reusit sa inchid poarta si sa nu luam gol la Londra dupa ce la Bucuresti am castigat cu 2-0„, rememoreaza Zoltan Ritli.

E antrenor in Liga a IV-a

Zoli si-a incheiat activitatea la Rocar Bucuresti, in 2001, fiind nevoit si de mai vechile accidentari care au necesitat trei operatii. Dupa ce si-a pus manusile in cui, satmareanul a inceput si in munca de antrenorat, astfel ca in sezonul 2002 – 2003 a antrenat pe Olimpia Satu Mare, in Liga a 2-a, cu care a terminat turul de campionat pe locul intai. In 2003 a preluat-o pe proaspata promovata in liga secunda, Oasul Negresti, unde a fost antrenor pana in 2005. In 2006 a pus bazele unui club privat, AS Viitorul 2006, o trambulina pentru copiii talentati spre fotbalul mare.

zoltan ritli

Actualmente, fostul mare portar al Stelei este antrenor principal al echipei Ugocea Porumbesti, in Liga a IV-a, adica in esalonul al doilea al fotbalului judetean din Satu Mare.

Claudiu Stan
 

Citește și...