Imagini apocaliptice! Cum arată peronul gării din Focșani (județul Vrancea) după cutremurul de azi-noapte

Publicat: 28/10/2018 | 10:51

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineață, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis inițial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere județul Covasna.

De precizat că peronul gării din Focșani este, pur și simplu, distrus pe anumite porțiuni, așa cum se poate observa din imaginea obținută de CANCAN.RO, site-ul nr 1 din România. Cutremurul a lăsat urme serioase, iar imaginea este apocaliptică.

Autoritățile trebuie, rapid, să repare peronul pentru că există riscul unur accidente grave.

Ce spune Mircea Radulian despre cutremur

Mircea Radulian a vorbit despre cutremurul care s-a produs duminică dimineață, în România. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului este de părere că apariția unui astfel de seism pe teritoriul țării noastre ar trebuie să ne bucure, în niciun caz să ne îngrijoreze.

”E un cutremur moderat, este normal pentru zona Vrancea, se produc astfel de cutremure la un interval de câțiva ani. Acest cutremur are un efect benefic pentru că a eliberat energia acumulată. Anul acesta a fost o activitata slabă în Vrancea. A apărut ca o eliberare la aceasta energie”, a explicat Mircea Radulian.