Acasă » Știri » UPDATE: Scene ireale la înmormântarea lui Mihai Șora! Apariția și cuvintele bărbatului misterios i-au năucit pe toți FOTO EXCLUSIV

UPDATE: Scene ireale la înmormântarea lui Mihai Șora! Apariția și cuvintele bărbatului misterios i-au năucit pe toți FOTO EXCLUSIV

De: Ramona Tudor 28/02/2023 | 13:48
UPDATE: Scene ireale la înmormântarea lui Mihai Șora! Apariția și cuvintele bărbatului misterios i-au năucit pe toți FOTO EXCLUSIV
Mihai Șora este condus pe ultimul drum / foto: Colaj CANCAN

Mihai Șora a fost condus astăzi pe ultimul drum! Sicriul cu trupul neînsufleţit al filosofului Mihai Şora a fost depus, luni seară, la Biserica Albă, iar astăzi a fost înmormântat la Citimirul Bellu, informează Primăria Capitalei. Administraţia Cimitirelor a atribuit un loc de înhumare în Cimitirul Bellu pentru cunoscutul filosof, care a fost înmormântat cu onoruri militare.

UPDATE 16:40:  Slujba de la înmormântare a fost transmisă live, pe pagina de Facebook a lui Mihai Șora, dar și pe pagina Biserica Albă. În timpul slujbei, unul dintre preoți a transmis că urmează înmormântarea la Cimitirul Bellu, iar în acel moment, un bărbat a luat microfonul și a spus că este fiul filosofului. Este vorba despre Tom Șora, care locuiește în Germania, alături de familia lui. Acesta a ținut un discurs de câteva minute, în care a făcut câteva mărturisiri uluitoare. Acesta a spus că el a aflat întâmplător de moartea tatălui său, și mai mult decât atât, acesta a spus că relația cu tatăl lui s-a degradat în timp, pentru că în ultimii 10 ani nu a putut să ia legătura cu regretatul filosof.

„Am venit și în numele surorii mele, Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Nu aș fi venit să țin acest discurs, această prelegere, dacă nu m-aș fi simțit obligat să fac lucrul ăsta. E spontană, nu am pregătit-o, am improvizat acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost numai lucruri foarte frumoase aduse în spirit elevat, eu voi spune alte lucruri. Scurte.

Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc și cu toții locuim în Germania. Și atunci, sora mea, sâmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștiințat că a murit, am aflat întâmplător.

Relația noastră, a familiei noastre, cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail, a fost blocată. Nu puteam să dau telefon să vorbesc cu el, eram cenzurat. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, nu am putut.

Acum trei ani am făcut o chestie specială – am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019, am venit spontan și acolo, practic, în piață, am vorbit cu tatăl meu și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă.

Și acolo am vorbit și a fost cred destul de bine ce am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou, normal, adică la telefon, personal, cu tatăl meu, care acum trei ani era lucid, se putea vorbi foarte bine cu el.

După vreo două săptămâni, când m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai faci, cum îți merge. Imposibil, nu am mai putut vorbi cu el”, a declarat Tom Șora.

Mihai Șora a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 106 ani, iar astăzi a fost condus, pe ultimul drum, cu onoruri militare. Slujba de înmormântare a început deja, de la ora 13.00, iar tinerii au cântat în cor, pentru ultima dată, pentru marele filosof și eseist.

Zeci de candele au fost aprinse în fața Muzeului Grigore Antipa din București, locul de întâlnire al participanților la protestele anticorupție din Piața Victoriei, de la care Mihai Șora era nelipsit. „Vicii din Piața Victoriei. Ne vedem la girafă”, este mesajul scris pe una dintre coroanele depuse la Biserica Albă, în semn de recunoștință pentru toate eforturile pe care filosoful le-a depus pentru a lupta împotriva corupției. Toți cei care au vrut să-i fie alături, pentru ultima dată, marelui filosof, s-au strâns la Biserica Albă. Apropiații și simpatizanții lui Șora au adus flori, au aprins candele și s-au rugat pentru odihna sufletului său.

Printre cei care au vrut să-i fie alături în această zi se numără și omul de știință Constantin Bălăceanu Stolnici, care a stat de dimineață, lângă căpătâiul sicriului.

Imagini de la Biserica Albă, unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora / foto: CANCAN.RO

(CITEȘTE ȘI: Unde și când va fi înmormântat Mihai Șora. Mesajul transmis de soția filosofului: „Te vor duce în Biserica inimii mele”)

Mesajul transmis de soția regretatului filosof

Luiza Palanciuc, soșia marelui filosof, a postat un mesaj plin de încărcătură emoțională, după ce Mihai Șora s-a stins din viață.

„Iubitule (…) Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – «Biserica inimii mele», cum obişnuieşti să spui, şi te vor aşeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te preţuiesc şi vor să-ţi fie aproape să poată veni lângă tine. A doua zi, marţi, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinţii Mihail, Florian şi Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubeşti. Şi cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori…” – este mesajul postat, duminică seară, pe pagina de Facebook a filosofului, de către soţia lui.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ramona Tudor s-a născut la data de 17 februarie 1997, în orașul Alexandria din județul Teleorman. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. După o serie de parteneriate cu diverse publicații citeste mai mult
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea și Radu Vâlcan: „Eu eram disperată, distrusă”
Adela Popescu vrea să plece definitiv din București! Cum este, de fapt, relația dintre ea...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent