Imagini revoltătoare. Se întâmplă în Dolj. În acte stau la oraş, în realitate înoată în noroi până la genunchi pe străzi

Publicat: 15/02/2018 | 19:01

Prizonieri în propriile curţi. Este cazul locuitorilor din satul Răcarii de Sus, ce aparţine oraşului Filiaşi, din Dolj, care, de două luni, nu şi-au mai scos maşinile din garaje. Pe copii îi duc la şcoala în spate, din cauza nămolului care le-a acoperit străzile. Oamenii sunt disperaţi şi spun că locuiesc doar în acte într-un mediu urban. Plătesc taxe şi impozite ca la oraş, dar trăiesc în condiţii greu de imaginat chiar şi la ţară. (VEZI ŞI: VIDEO. Zeci de familii din Dâmboviţa, obligate să meargă zilnic 1,5 kilometri prin noroi. Nici ambulanţele nu pot ajunge aici)

Pentru locuitorii din satul Răcari coşmarul a început în urmă cu două luni, când au fost executate lucrări de canalizare. A plouat, iar pe străzile din localitate s-au format cratere imense şi nămolul le-a ajuns la genunchi.

De atunci nu au mai scos nici maşinile din garaje, pentru că străzile au devenit impracticabile.

„Ia uitaţi, cine poate să iasă cu maşina pe drumul ăsta? De când nu aţi mai scos-o din garaj? De două luni de zile, poate mai mult. Dacă se întâmplă ceva. Să vină o salvare ca să ia pe cineva nu are cum să vină încoace pentru că este aşa cum se vede. De două ori a venit cu un buldozer şi a zis că nu poate să facă nimica”, spune unul dintre localnici.

Mai greu este pentru părinţii care sunt nevoiţi să îşi ducă în spate copiii la şcoală. „În spate îi ducem, în spate îi luăm. Dacă aşa e drumul, uitaţi. Suntem pur şi simplu prizonieri în propriile case. Păi nu avem ce să facem, altă soluţie nu este”, spune Ioana Marin. (NU RATA, AICI: Imagini horror în secţiile de poliţie din Mehedinţi. Clădirile în care lucrează poliţiştii stau să se dărâme, unele au încă WC-uri în fundul curţii)

Autorităţile locale susţin că intenţionează să reabiliteze cu pietriş aceste străzi, numai că cel care se va ocupa de asta va interveni doar la primăvară, când vreme îi va permite. În satul Răcarii de Sus locuiesc 1.200 de oameni.

ELENA AILUŢOAEI
 

Citește și...